252 forintos árfolyamon megéri kiváltani 220 forintos árfolyamon felvett CHF hitelemet?

Tisztelt Hitelnet!

2010-ben 220 Ft-os árfolyamon 5.400.000 Ft svájci frank hitelt vettem fel. Igénybe vettem az árfolyamrögzítést és mivel biztosítással kombinált a hitel, nem gyűlik a forintszámlán újabb hitel. A törlesztő részlet biztosítással /nem lakásbiztosítás/ kb. 45.000 Ft.

Megjegyezném, hogy az AXA-bank az árfolyamrögzítés után azonnal úgy megemelte a kamatot, hogy szinte forintra pontosan annyit fizetek, mint a rögzítés előtt!

Tisztelettel.
József

Kedves József!

A törlesztő részlet csökkentése szempontjából az árfolyamrögzítés kedvező alternatíva lehet a devizában eladósodottak számára. Az Ön esetében különösen kedvező, hogy mivel biztosítással kombinált hitele van, s nincsen havi tőketörlesztése, ezért a gyűjtőszámlán nem kamatozik a tartozás. A törlesztő részlet kamattartamának rögzített árfolyam feletti részét ugyanis az állam és a hitelintézet átvállalja az adós helyett.

Ennek ellenére mindenképpen érdemes összevetni az egyes pénzintézetek kínálatában jelenleg megtalálható hitelkiváltó konstrukciókat. Főként lakáshitel kiváltása esetén kínálnak kedvező adósságrendező konstrukciókat a bankok. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni azt a tényt sem, hogy a deviza alapú hitelek kiváltásával jelen árfolyamok mellett azonnali árfolyamveszteség realizálható. A döntést, hogy ennek ellenére megéri-e most kiváltani a meglévő deviza alapú kölcsönt, online Hitelkalkulátorunk segíti.

Pénzügyi partnereinknél elérhető legkedvezőbb hitelkiváltó konstrukciókról, azok havi törlesztéséről honlapunkon tájékozódhat.

A hitelkiváltó kölcsönök kedvező törlesztő részlete annak köszönhető, hogy a kölcsönök báziskamatát jelentő BUBOR mértéke a jegybanki alapkamat mérséklődésének hatására folyamatosan csökkent az elmúlt időszakban. Így a piaci kamatozású hitelek törlesztő részlete számos esetben kedvezőbb már az államilag támogatott lakáshitelek havi törlesztésénél is.

Amennyiben a Hitelkalkulátor által megadott törlesztő részlet alacsonyabb mostani törlesztési kötelezettségénél, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, hogy Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlat formájában is tájékoztathassák Önt az igényeinek megfelelő hitelkiváltási lehetőségekről, a hitelkiváltás járulékos költségeiről. Így teljes képet kaphat a jelenlegi hitelkiváltó konstrukciókról, melyeket könnyen összevethet svájci frank alapú hitelének kondícióival.

A hitelkiváltással kapcsolatban felmerülő további kérdéseivel forduljon bizalommal Hitelszakértőinkhez!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Bank.
Érdeklődni szeretnék, hogy az Önöknél 2008-ban felvett lakás és felújítási hitelemet (svájci frankos) át lehet-e váltani egy forint alapú hitelre? Ha igen, milyen feltételekkel és hogyan tudom kikalkulálni a várható havi költségeket?
Segítségüket előre is köszönöm.
Tisztelettel:
Attila


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x