Megemelik az Euró alapú hitelem kamatát, ezért szeretném kiváltani kedvezőbbre

Tisztelt Hitelnet!

2009. decemberében vettem fel euró alapú jelzálog alapú lakáshitelt a Raiffeisen Banknál. A hitel annuitásos. Akkor 275 Ft-os euróval vettem fel. Futamidő: 25 év, felvett összeg 4,2 M Ft. Mióta törlesztem a hitelt, a tőkéből alig fogyott valamennyi, szinte “csak” kamatot és kezelési költséget vonnak havonta a bankszámláról.

Tegnap kaptam egy levelet, hogy a kamatot megemelik. A hitelfelvételnél a közvetítőnek jeleztem, hogy havonta kb. 35.000 Ft-ot tudok törleszteni, a leemelt összeg kb. ennyi is volt eddig. Most a levélben jelezték, hogy a jövőben ez is emelkedik és 293 Ft-os euróval számolnak. Attól tartok, hogy a törlesztőrészletem nagyon el fog szállni. Eddig örültem is neki, hogy kb. annyit fizetek mikor felvettem, tartottuk azt a 35.000 Ft-os szintet (hol tőkéből vontak többet, hol kamatból).

Kérem tájékoztassanak, hogy van-e lehetőségem hitelkiváltásra (más bankhoz átvinném a hitelt, ha lenne kedvezőbb konstrukció), illetve érdemes-e egyáltalán ezzel foglalkoznom, valamint hogy a hitel kiváltásának milyen költségei vannak (közjegyzői költség, értékbecslés, stb költséget meg kell fizetnem újra?).

Válaszukat köszönöm!
Tisztelettel: Laura

Kedves Laura!

Ahhoz, hogy összehasonlító hitelajánlatot tudjuk Önnek adni, további információkra lenne szükség. Tudni kellene, hogy jelenleg mennyi a fennálló tőketartozás összege. Ez alapján, valamint online ajánlatkérő nyomtatványunkon található kérdésekre adott válaszok alapján – jövedelmi helyzet, rendszeres havi kiadások, fedezeti ingatlan területi elhelyezkedése, stb. – Hitelszakértőink tájékoztatni fogják az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő hitelkiváltó konstrukciókról. A várható havi törlesztő részlet összegét összehasonlítva jelenlegi törlesztésével kiderül, hogy érdemes-e a hitelkiváltás mellett döntenie.

A hitelfelvétel során az alábbi költségek merülnek fel: értékbecslés, közjegyzői okirat díja, folyósítási jutalék, földhivatali díjak. E költségek a hitelfelvevőt terhelik. E díjak megfizetése pénzügyi Partnereink aktuális díjelengedési akcióinak keretében megspórolható.

A hitelkiváltással kapcsolatban tudnia kell, hogy amennyiben a hitel visszafizetésére magasabb árfolyamon kerül sor, mint a folyósításkor érvényes árfolyam, akkor azonnali árfolyamveszteséget realizálhat.

Személyre szóló hitelkiváltó ajánlatunkért tekintse meg hitelkiváltás kalkulátorunk ajánlatát.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x