Meg tudom-e venni a lakást, ha nincs saját erőm, de kedvező áron eladó?

Tisztelt Szakértők!
Az ügyben szeretnék ötleteket és javaslatokat kérni, hogy hogyan lehetne megvásárolni azt a lakást, ami a tulajdonosa sürgősen el szeretne adni, persze jóval olcsóbban. Unokatestvérem szomszédja az illető és tudják róla, hogy nem tudja fizetni a hitelét már régóta, ezért valószínűleg a bank fogja elárverezni a feje fölül. Mi megvennénk tőle többért is, mint amennyiért a bank elviszi, de sajnos nincs saját erőnk, viszont mindketten jó jövedelemmel rendelkezünk.
Van erre valamilyen megoldás?
Köszönöm előre is a javaslatokat.
Kérdést feltette: Sándor

Kedves Sándor!

Köszönjük kérdését, ezt nekünk is gyakran felteszik személyesen irodáinkban. Erre vonatkozó állásfoglalásunk a következő:
A jogszabályi előírások értelmében a felvehető lakáshitel összege nem lehet több, mint a forgalmi érték 75 %-a megfelelő jövedelem esetén. Egyes (fontos, hogy nem mindenhol) pénzintézeteknél van arra lehetőség, hogy még az adásvételi szerződésmegkötése előtt az értékbecslő felértékeli az ingatlan egy bizonyos összegre, ami a kiindulási alapot fogja jelenteni az adható hitel összegénél. Tehát az adásvételiben innentől kezdve szerepelhet akár alacsonyabb vételár is, és akár saját erő sem szükséges ebben az esetbe.

További részletekért kérem forduljon irodáinkhoz ahol ismertetni fogják a lehetőségeket.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértők!
Megelőlegező kölcsönnel egybekötött frank alapú jelzáloghitelt vettem fel a lakásomra 2007-ben. Végtörlesztést szeretném igénybe venni azáltal, hogy eladom lakásomat. Kérdésem, hogy a megelőlegező kölcsön miatt eladhatom-e, és élhetek-e a végtörlesztés lehetőségével?
Válaszukat előre is köszönöm.
Emma


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x