Tisztelt Hitelnet!

3 millió Ft-ért szeretnénk a férjemmel egy használt lakást vásárolni. Nem szerepel se Ő, se Én BAR listán. Én jelenleg gyeden vagyok, a férjem pedig minimálbért kap. Önerőnk nincsen.

Az lenne a kérdésem, hogy igényelhetünk-e lakáshitelt másik ingatlan bevonásával?
Ha igen, akkor milyen összeget tud a férjem megigényelni?
És mennyi lenne, amit a másik ingatlanra jelzálogként tennének? Az ingatlan, amit szeretnénk bevonni, 10 millió Ft, és 4 millió Ft jelzálogkölcsön van jelenleg rajta.

Válaszukat előre is Köszönöm.
Tisztelettel.
Kata

Kedves Kata!

3 millió forint értékű lakást nem fogadnak el fedezetként bankpartnereink jelzáloghitel felvétele során, ezért a célingatlant sajnos nem lehet bevonni fedezetként. Ez nem jelenti azt, hogy másik ingatlanfedezettel ne tudnának felvenni 3 millió forint összegű lakáshitelt vásárlásra.

A fedezetül felajánlott ingatlan forgalmi értékének el kell érnie legalább a 4,5-5 millió forintot ahhoz, hogy hitelfedezetként elfogadható legyen. Az Önök által bevonni kívánt 10 milliós ingatlan esetén mindenképpen kalkulálni kell a már bejegyzett hitelösszeggel, ez csökkenti a további terhelhetőséget. A vonatkozó jogszabály szerint a bejegyzett jelzáloghitelek együttes összege nem haladhatja meg – forint alapú finanszírozás esetén – az ingatlanok aktuális piaci értékének 80%-át. A leírtak alapján tehát elvileg az ingatlan értékébe beleférhet további 3 millió forint, vagyis a teljes vételár.

A hitelbírálat során azonban nemcsak az ingatlan-, hanem a jövedelemfedezettségnek is meg kell felelni, vagyis az összes hitel törlesztő részletének is bele kell férnie a háztartás szabad jövedelmébe. A minimálbér mellett az Ön gyedből származó bevétele is figyelembe vehető kiegészítő jövedelemként. Azt, hogy adott jövedelmekkel mekkora összegű lakáshitel felvételére lehetnek jogosultak, Szakértőink előzetes hitelbírálatot követően tudják kiszámolni.

Díjmentes hitelajánlatunkból tájékozódhatnak a várható törlesztő részletről és a járulékos költségekről. Jelenleg több bankpartnerünknél is díjelengedési akció van érvényben, ami olcsóbbá teszi a hitelfelvételt. Az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő hitelkonstrukció kiválasztása után Szakértőink díjmentesen vállalják a teljes körű hitelügyintézést is! További kérdés esetén telefonon vagy személyesen is érdeklődhetnek Kollégáinknál!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése