Tisztelt Szakértő!

Jelzálog alapú hitelt másik bank vállal át, forint alapúra. Ott tartunk, hogy a régi banknál a számlazárás megvolt, ma volt a teljes összeg kifizetési határideje. (ezt az új bank utalja majd az engedélyezés után, ha az új szerződés az aláírása is meglesz). Azonban még az új banknál bár folyamatban van, de még nincs meg a szerződésre az engedély, tehát még nincs is aláírva.

Hiteltanácsadó közbenjárásával intézzük, aki azt mondta semmi gond, mert ilyenkor a bankok 8 nap késedelmet el szoktak fogadni. Valóban így van ez?

Köszönöm a választ.
Erzsébet

Kedves Erzsébet!

Hitelkiváltás esetén az eredeti hitelt folyósító bank hivatalos igazolást állít ki a fennálló tartozás összegéről adott napra vonatkozóan. Mivel előre nem lehet tudni, hogy pontosan melyik nap történik az átutalás, ezért az igazoláson egyrészt szerepel a tartozás összege adott napra vonatkozóan, illetve feltüntetésre kerül a napi kamat is arra az esetre, ha mégsem azon a napon történik a végtörlesztés, amelyik napra az igazolás szól, hanem egy későbbi időpontban.

Véleményünk szerint tehát nem lesz probléma abból, ha későbbi időpontban kerül sor a tartozás kifizetésére, de esetleg érdemes lenne az érintett pénzintézetnél is rákérdezni erre.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Tanácsadó!
Jelzáloghitelem van az egyik hazai pénzintézetnél. Svájci frank alapú, ezért szeretném kiváltani. A saját bankomnál már érdeklődtem az átváltásról, de sajnos nem kaptam kedvezőbb hitelajánlatot. Lenne esetleg lehetőség arra, hogy másik banknál váltsam ki a hitelem?
Köszönettel, Lujza