Már nem igényelhető forinthitel kedvezményes végtörlesztéshez?

Tisztelt uram/hölgyem!

Azzal a kérdéssel fordulnék önökhöz, hogy a jelenlegi bankomnál december 30-ig jeleztem a végtörlesztési szándékom és a munkahelyemen is. Eddig úgy nézett ki, hogy így önerőből és a munkahelyem által kitudom fizetni a hitelem. Sajnos ez meghiúsulni látszik. Így hitelre lenne szükségem, be is mentem egy bankba ma (nem a jelenlegibe), ahol nekem azt mondták, hogy hitelkérelmet is csak december 30-ig fogadtak el. Tehát most már hitelkiváltásra nem fogadnak be újabb kérelmet. A kérdésem pedig az lenne, hogy már tényleg nem fogadnak be egyetlen bankban sem ilyen kérelmet?
Válaszukat előre is köszönöm!
László

Kedves László!

A kedvezményes végtörlesztésre vonatkozó szabályozás úgy módosult, hogy a forinthitelből végtörlesztő adósoknak január 30-ig be kell nyújtaniuk a végtörlesztéshez szükséges hitelre vonatkozó hitelígérvényt, melyet a hitelkiváltó kölcsönt nyújtó bank állít ki. Mivel a jelzáloghitelek átfutási ideje néhány hét, ezért, hogy a hitelkiváltó kölcsönt nyújtó bankok tartani tudják a határidőt, már nem fogadnak be újabb – a kedvezményes végtörlesztéshez igényelni kívánt – forinthitel kérelmet.

Mivel hitelközvetítőként ki vagyunk zárva a kedvezményes lebonyolításából, ezért sajnos nem tudunk az igényeinek megfelelő pénzintézetet javasolni.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

T. Cím, A következő esethez szeretném a tanácsukat kérni: a végtörlesztéshez rögzített árfolyamon a megadott határidőn belül tavaly beadtuk a kérelmünket a hitelünket folyósító bankhoz. A bankkal megtörtént az egyeztetés, kalkuláció szerint gond nélkül mehetett (volna) a végtörlesztés forinthitelre átváltással ennél az eredeti bankunknál. Kijött az értékbecslő, majd rá 1-2 napra megkaptuk a hitelbírálat eredményét, miszerint nem vagyunk jogosultak az új forinthitelre, mert az ingatlan értéke ezt nem fedezné, pótfedezetre lenne szükség. A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben, ha az a bank, ahová beadtuk a végtörlesztési igényünket elutasítja a hitelkérelmünket, másik banknál van-e lehetőség végtörlesztésről tárgyalni és ehhez hitelt… Továbbiak »

CHF szabad felhasználású jelzáloghitelünket szeretnénk kedvezményesen végtörleszteni. A 7.500.000.- Ft munkáltatói támogatáshoz szükségünk lenne még 3.755.000.- Ft-ra, hogy ezt megtehessük. Hol kaphatnánk ennyi hitelt?
Ha tud valamilyen megoldást, kérem sürgősen értesítsen.
Köszönöm.
Üdvözlettel: Anna


4
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x