Tisztelt Hitelnet!

Üdvözlöm Önöket. Az lenne a kérdésem, hogy 8 évvel ezelőtt felvettünk 1,5 millió Ft lakáshitelt, amit LTP-vel kombináltak. Átlagosan havi 15 ezer Ft + 7 ezer Ft LTP-t fizettem, ami 935 ezer Ft lett + ugye a kb. 1.5 millió, amit befizettünk. Most az utolsó 20 hónapra megállapítottak majd 80 ezer Ft törlesztő részletet, amit sajnos nem tudunk fizetni, mert annyi a fizetés.

Hogyan tudnám átváltani forint alapú lakáshitelre, hogy kevesebb legyen a törlesztés még ha futamidőt hosszabbítunk is?
Meg ha átváltom, akkor az utolsó időszakban megint így járok? Vagy az csak a deviza alapú hitelnél van?

Nagyon kérem segítsenek. Kétségbe estem, elviszik a házam.
Segítségüket előre is köszönöm.
Tisztelettel.
B. Lászlóné

Kedves Asszonyom!

Annak, hogy az utolsó 20 hónapra ilyen jelentősen megemelkedett a havi törlesztő részlet, az adott deviza árfolyamának nagymértékű emelkedése az oka. A lakástakarék lejárata és az elért megtakarítás hitelbe történő betörlesztése ellenére tehát a folyósítási árfolyamhoz képest lényegesen magasabb deviza árfolyam miatt jóval magasabb a fennálló tőketartozás, így a hátralévő futamidőre fizetendő havi részlet is.

Problémamentesen törlesztett hitelek esetében van lehetőség hitelkiváltásra. Különösen kedvező hitelkiváltó kölcsönt kínál bankpartnereink egyike, ha az adós lakáscélú jelzáloghitelt vált ki. Arról nem ír, hogy mennyi a fennálló tőketartozás, de ennek ismeretében online Hitelkalkulátorunk segítségével Ön is kiszámolhatja a hitelkiváltás aktuális törlesztő részletét. A kalkulátor által megjelenített konstrukciók közül a lakáshitel kiváltása lakáshitel kamatokkal megnevezésű jelentené adott esetben a legkedvezőbb megoldást. A 20 hónapos futamidő kitolására is van lehetőség, ha a hitelkiváltó kölcsönt hosszabb futamidőre igényli.

Az elérhető hitelkiváltó kölcsön forint alapú, annuitásos (egyenletes törlesztésű) konstrukció, ezért nem kell attól tartani, hogy az utolsó időszakban ismét jelentős törlesztő részlet emelkedés lesz. Forint alap lévén az árfolyam ingadozás eleve kizárt. A kamat mértéke a BUBOR (Budapesti Bankközi Forint Hitelkamatláb) 3 havi mértékének megfelelően változhat, de ez nem okozhat ilyen mértékű törlesztő részlet növekedést.

Érdemes lenne kitölteni online ajánlatkérő nyomtatványunkat, melyet elküldve Tanácsadóink személyre szóló hitelajánlatban is tudják Önt tájékoztatni az adott esetben elérhető legkedvezőbb konstrukcióról!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése