Tisztelt Szakértő!

Vidéken élek, és némi hiteltartozás miatt nagyon kedvező, 6,4 milliós áron juthatnék hozzá egy igényesen kialakított panellakáshoz. A hiteltartozás 3,2 millió forint, amit természetesen nekem kellene kifizetnem majd.

Arról szeretnék érdeklődni, hogy ilyen esetben szóba jöhet-e a lakáslízing lehetősége? Ha igen, akkor terhelt ingatlan esetében hogyan működik az egész lízingügylet lebonyolítása? Hogyan történik a lakáson levő teher kiegyenlítése?
Mekkora saját rész szükséges ahhoz, hogy a lakáslízinget kihasználva vásárolhassam meg a lakást?

Bankszámlás jövedelmem 129 000 forint, rendszeres munkám van, és semmiféle törlesztési kötelezettségem nincsen. A lakást párommal együtt vásárolnánk, neki szintén hivatalos keresete van, bérezése közel azonos az enyémmel. Kölcsöne még soha nem is volt.

Várom válaszát.
Péter

Kedves Péter!

Terhelt ingatlanok vásárlása esetén is van lehetőség a lakáslízinggel történő finanszírozásra. A lízingügylet ugyanúgy zajlik, mint a terhelt lakás hitellel történő vásárlása, vagyis a folyósítás több részletben történik.

Elsőként a teher kiegyenlítésére kerül sor a bejegyzett hitelt folyósító bank igazolása alapján. Ezt az összeget tehát nem Ön vagy az eladó kapja meg, hanem a lízinget nyújtó pénzintézet közvetlenül a másik hitelintézetnek utal, az általa kiadott hivatalos igazolásnak megfelelően. A fennálló tartozás kiegyenlítése után a bank kiadja a zálogjogának törlésére vonatkozó kérelmet, mellyel az illetékes földhivatalnál töröltethető a teher. Ezt követően kerül sor a vételár fennmaradó részének folyósítására, melyet az eladó által megadott bankszámlára utal a lízinget nyújtó intézet.

Forint alapú lakáslízing esetén ugyanolyan finanszírozási arány van érvényben, mint lakáshitel esetén. Lízinggel a lízingelni kívánt lakás forgalmi értékének legfeljebb 80%-a vehető fel. Ezt a mértéket befolyásolja a lízingbevevők jövedelmi helyzete, a lakás területi elhelyezkedése, valamint a lízinget nyújtó pénzintézet saját finanszírozási aránya.

Azt, hogy adott esetben mekkora önerőre lesz szükség, előzetes kalkulációt követően tudják megmondani Önnek Szakértőink. Az ehhez szükséges további adatokat online ajánlatkérő űrlapunk kitöltésével adhatja meg, s cserébe személye szóló, díjmentes lízingajánlatot kap. Az aktuális törlesztő részletekről addig is kalkulátorunk segítségével tájékozódhat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése