Én csak most ismerkedek a lízingelés lehetőségével, elnézést ha valami nagyon egyértelmű dologra kérdezek rá. A kérdéseim:

Jól értem, hogy a lízingelés lényege, hogy az önerőn felüli részt részletekben (természetesen kamatokkal) fizetem meg úgy, hogy nagyobb hitelösszeget nem kell felvennem és a végén a tulajdonomba kerül az ingatlan?

Jól értem, hogy ha a lízingszerződés lejárata előtt szeretném felmondani a szerződést, akkor bizonyos költségek levonása után visszakapom a befizetett összeget? Ha ez így van, akkor ez arányaiban kb. hány százaléka a befizetett összegnek és milyen módon és feltételekkel kapom vissza?

Előre is köszönöm a választ.
Kriszta

Kedves Kriszta!

Lakáslízing esetén a hitelintézet adásvételi szerződés útján megvásárolja a lakást az eladótól, majd egy lízingszerződés keretében lízingbe adja a vevőnek. Az ingatlan tulajdonjogát a hitelintézet a futamidő végéig, illetve az esetleges végtörlesztésig fenntartja magának. A futamidő alatt a lízingbevevő birtokolja és használja a lakást, ami csak a futamidő lejáratakor kerül ténylegesen a lízingbevevő nevére.

Ha Ön a futamidő alatt felmondja a lízingszerződést, akkor az addig befizetett lízingdíjat nem kapja vissza. Ilyen esetben a banknak értékesítenie kell a lakást, s a befolyt összegből kerül megfizetésre az Ön fennálló tartozása. A vételárból esetlegesen fennmaradó összeget kaphatja meg Ön.

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére! Személyre szóló lakáslízing ajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Lakáslízing szerződést kötöttem 2009-ben. A kérdésem az, hogy lakáslízing esetén is van lehetőségem arra, hogy korábban visszafizessem a tartozást?
Válaszukat előre is köszönöm.
Timi