Létezik visszamenőleges törvény a kedvezményes végtörlesztésre vonatkozóan?

A végtörlesztési törvényt az országgyűlés szeptember hónapban fogadta el. Ennek előzményei nem szivárogtak ki, így tehát azok a rászorulok, akik nehezen törlesztették deviza lakáshitelüket, valamilyen megoldást voltak kénytelenek keresni, hogy könnyítsenek szorult helyzetükön. Vagyunk egy páran az országban, akik a végtörlesztési törvény hatályba lépése előtt eladták lakásukat. Én is ezek közé tartozom, mert már nem tudtam fizetni a havi törlesztéseket és a jelzáloggal terhelt lakást eladtam és a banknak kifizettem a meglévő tartozásomat augusztus 31-én, majd a kiegyenlítés után lezárták számlámat és kiadták a földhivatal felé a jelzálogjog törlési engedélyt és az új tulajdonos birtokba vehette. Így most sem lakásom, sem pénzem. Miért nincs valamilyen lehetőség az ilyen jellegű, alig a törvény életbelépése előtti rendezések humánus végtörlesztési megoldására, visszamenőleges hatállyal 3o-60 napra, hogy legalább néhány ezer forinton egy új lakást vehetnénk? Született már ilyen visszamenőleges törvény? Ez miért nem lehet az?
Köszönettel: Pál

Kedves Pál!

Kedvezményes végtörlesztés visszamenőleges érvényesítésére vonatkozó törvény sajnos nem létezik. Jelenleg már a rögzített árfolyamon történő végtörlesztési igény bejelentésére sincs mód. Ezzel a lehetőséggel 2011. december 30-ig élhettek a devizaadósok.

Lakásvásárláshoz jelenleg forint alapú hitelek igényelhetők, melyekhez – az előírt feltételek teljesülése esetén – kamattámogatás is igénybe vehető. Az otthonteremtési kamattámogatásról bővebben IDE kattintva olvashat.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Devizahitelem, lakás, személyi kölcsön hitelben volt. Átváltottam forint alapúra a megállapodás előtt. Érvényesíttethetem-e a 180-as Ft-os árat, mikor ismét elérte a 220 Ft-ot a svájci frank, akkor váltottam át. Pillanatnyilag nem tudnám elindítani a szerződésmódosítását és kölcsönképes sem lennék.

Holnap jár le az eredetileg szabályozott 60 napom a hitelem végtörlesztési lehetőségére. Hogy lehet az, hogy időközben új törvénnyel módosították az eredeti felállást, mely szerint január 30.-tól CSAK???!!! BANKI hitelből lehet a pénzt befizetni és a hitelt kiváltani? Ki hagyta jóvá az eredeti törvényt, amelyben még ez nem volt leszabályozva? Lehet-e egy törvényben foglalt határozatot időközben módosítani? Miért 60 nap volt a megjelölt időintervallum? Miért nem hívta fel a bank a figyelmet erre? Egy szerződés volt az is, amelyben a bank azt vállalta, hogy 60 nap a visszafizetési határideje annak, aki ezzel élni akar. Holnap letelik a 60 napom…a mézesmadzagot… Továbbiak »

Kormánytisztviselő – a számos bizonytalanság és kockázat miatt – már december 25-én teljes egészében saját tőkéből (részben – nem banki – magánforrásból származó kölcsön segítségével) végtörlesztette nem kis áldozatok árán lakáshitelét.
Van-e utólag mód bármilyen utólagos kompenzációra, kedvezményes kölcsönre, vagy vissza nem fizetendő támogatásra, vagy bármilyen egyéb kedvezményre?


6
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x