Tisztelt Szakértő!

Lakáslízing keretében szeretnék ingatlant vásárolni, de egy néhány banknál azt tapasztaltam, hogy felfüggesztették ezen tevékenységüket.

Kérdésem: létezik még a piacon lakáslízing termék és ha igen, mely banknál/bankoknál érhető el?

Előre is köszönöm válaszát!
Tisztelettel.
Anna

Kedves Anna!

Valóban van olyan pénzintézet, amely egy ideje felfüggesztette a lakossági ügyfeleknek nyújtott ingatlan lízing tevékenységét. Bankpartnerünk kínálatában azonban jelenleg is megtalálható a lakáslízing termék, mely használt és újépítésű lakóingatlan vásárlásához egyaránt nyújtható. A lakóingatlan mellé választott gépkocsi beálló, garázs, üzlethelyiség vagy önálló üzlethelyiség lízinggel történő finanszírozása szintén megoldható.

A lakáslízing forint és euró alapon egyaránt elérhető. Forint alapú lakáslízing esetén jövedelemvizsgálat mellett az ingatlan piaci értékének akár a 80%-a is felvehető. Euró alapú finanszírozás esetén a lakás forgalmi értékének maximum a 65%-a lízingelhető. Emellett jó tudni, hogy a jelenleg kizárólag forint alapon elérhető lakáshitelek maximális finanszírozási aránya ugyanúgy 80%. Tehát akár lízingről, akár hitelről legyen szó, az önerő elvárás azonos mértékű. Ennek tudatában a megfelelő finanszírozási forma kiválasztásának érdekében nemcsak az aktuális lízing-, hanem hiteltermékekről is célszerű tájékozódni.

Az aktuális lízing- és hiteltörlesztések megismerésében online lakáshitel kalkulátoruk lehet segítségére. A kívánt lakáscél kiválasztásával könnyen összehasonlíthatja a lízing- és hiteltermékeket. Szintén fontos tényező, hogy míg a lízingtermékeket piaci kamatláb mellett kínálják a bankok, addig lakáshitel esetén államilag támogatott hitelkonstrukció is rendelkezésre áll. Ez esetben a futamidő első 5 évében az állam kamattámogatást nyújt a havi törlesztő részlet megfizetéséhez.

A lakáslízing és lakáshitelek közötti alapvető különbségekről honlapunkon részletes leírást talál. Továbbá Szakértőink díjmentesen készítenek Önnek személyre szabott hitelajánlatot is, melyben az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő, legkedvezőbb lízing- és hitelkonstrukciókról tájékoztatják. Ehhez a honlapunkon található online adatlapot kellene kitöltenie! További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Lakáslízinggel szeretnék lakáshoz jutni. Milyen lehetőség van ma 2015-ben? 38 éves vagyok, hitelmentes, bárlista mentes és minibálbérre bejelentve.
Köszönöm a segítségüket előre is.