Létezik még a 20 éves kamattámogatású lakáshitel?

Tisztelt Hitelnet!

Lakáshitelt szeretnénk felvenni a tavasszal, és a kamattámogatási rendszerről szeretnénk érdeklődni. Nem tudom, létezik-e még az a fajta, ahol húsz éven át kapható állami támogatás, mert a legtöbb helyen az öt éven át kaphatóról olvasok. Mi használt lakást szeretnénk vásárolni. Erre is igényelhető a 20 éves kamattámogatású kölcsön, (ha létezik)?

Én 32 éves vagyok, párom 39 éves. Mindketten rendelkezünk rendszeres jövedelemmel, és két gyermeket nevelünk, akik általános iskolások.

Az érdekelne még, hogy mi alapján kerül meghatározásra a támogatás mértéke. Játszik ebben valamiféle szerepet, hogy hány évesek vagyunk? Vidéki ingatlan vásárlását tervezzük, körülbelül 80 négyzetméter nagyságban, nem tudom ez lényeges-e a hitelfelvétel szempontjából.

Köszönöm válaszát: Katalin

Kedves Katalin!

A 20 éves kamattámogatású lakáshitelek jelenleg is léteznek, ám ezek célja csak újépítésű lakóingatlan vásárlása, új lakóház építése, valamint lakáskorszerűsítés lehet. Használt lakás vásárlása is finanszírozható államilag támogatott lakáshitellel, de nem a 20, hanem az 5 éves kamattámogatásúval.

Használt lakás vásárlása esetén a kamattámogatás mértéke állandó, nem befolyásolják egyéb tényezők, tehát független az eltartott gyermekek számától, életkortól. Az otthonteremtési kamattámogatás mértéke jelenleg az állampapírhozam 50%-a.

Kamattámogatott hitel igénylésekor nincsen előírás sem az épület alapterületét, sem a földrajzi elhelyezkedését illetően. A vonatkozó kormányrendelet csupán a vásárolni kívánt használt lakás értékének és a támogatott hitel összegének szab határt. Maximum 20 millió forint értékű lakások, lakóházak finanszírozhatók, legfeljebb 10 millió forintos hitelösszegig.

Mivel a közeljövőben tervezik a lakásvásárlást, esetleg célszerű volna várni egy kicsit. Várható ugyanis, hogy hamarosan bevezetésre kerül a használt lakás vásárlásához is igényelhető félszocpol. Igaz, ennek jelenleg még csak a tervezete létezik, tehát a jogosultság pontos feltételei (például: életkor) nem ismertek. Ha a törvényjavaslat elfogadásra kerül, honlapunkon beszámolunk róla, ezért kérjük, kövesse új bejegyzéseinket!

Az 5 éves kamattámogatású lakásvásárlási hitelek aktuális törlesztő részletének addig is támogatott lakáshitel kalkulátorunk segítségével nézhet utána. Ha kíváncsi személyre szóló lakáshitel ajánlatunkra is, akkor kérjük küldje el ajánlatkérését. Ezt online adatlapunk kitöltésével gyorsan és egyszerűen megteheti.

Felmerülő kérdéseivel keresse továbbra is a Hitelnet Szakértőit!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Mely bankok foglalkoznak szocpollal és a 20 évig államilag támogatott hitellel?
Üdvözlettel.

Kedves Győző!
Pénzügyi partnereink között van olyan hitelintézet, ahol elérhető a 20 évig államilag támogatott hitel és szocpol egyaránt. Erről Szakértőink online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltését követően tudnak Önnek tájékoztatást adni.

Tisztelt Hitelszakértő!
Városunkban OTP-t, Raiffeisen bankot, KésH bankot is felkerestem, de mindegyikben azt mondták nincs már új lakáshoz a 20 évig támogatott hitel, hová lehet ezért folyamodni, mert szerintem is van.
Ennél ugye nem feltétel a 180 nap biztosítási idő? Sajnos nagyobb megszakításom van, mint 15 nap és még ezen a helyen nincs 6 hónapom. 5 éve dolgozom összesen.
Melyik banknál adják még?
Válaszát köszönöm: Julianna

Kedves Julianna!
A 20 éves kamattámogatású lakáshitel jelenleg is létezik, de nem minden pénzintézetnél érhető el. Az igénylésnek nem feltétele a 180 napos biztosítási jogviszony.
Az igényeinek megfelelő 20 éves kamattámogatású lakáshitelekről Szakértőink online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után tudnak Önnek további tájékoztatást nyújtani.


4
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x