Kedves Hitelnet szakértő!

Párom szeretne felvenni lakásvásárláshoz kb. 10M Ft hitelt. Van más ingatlanfedezete is, ezzel pótolná az önerő hiányát. Elméletileg kaphat hitelt, (igazolható havi 300+ nettó és 30M kiegészítő fedezet), de az egyik bankban azt mondták, hogy engem is mindenképpen meg kell vizsgáljanak.

Az a probléma, hogy én bar listás vagyok. A fizetésem a párom számlájára megy, úgyhogy a bank “látja”, hogy én is képben vagyok, hiába nem lenne közöm a hitelhez. Ez előírás vagy “bank-specifikus” dolog? Nem vagyunk házasok, közös a lakcímünk, nincs bejegyzett élettársi viszonyunk. 1 gyermekünk van.

Létezik, hogy amiatt nem tud hitelt felvenni, mert én bar listás vagyok?

Előre is köszönöm.
Márta

Kedves Márta!

A banki gyakorlatban jellemző, hogy nemcsak házastársak, hanem élettársak hiteligénylése esetén is kötelező adóstárként bevonni a hitelbe az igénylő párját. Ezt akkor is előírják, ha az illető élettárs a bank számára megfelelő jövedelemmel nem rendelkezik. Kötelezően bevonandó adóstársként az ügyfelek adatait a bankok a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) is ellenőrzik, s ha negatív információt találnak, az a hitelkérelem elutasítását eredményezi.

Egyetlen olyan bankpartnerünk van, amely nem írja elő kötelezően az élettárs adóstársként történő bevonását. Ennél a hitelkonstrukciónál az ügyfelek dönthetik el, hogy az élettárs adóstársként részt vegyen-e a hitelügyletben vagy mint ingatlantulajdonos, csak zálogkötelezettként kerül bevonásra. Zálogkötelezettek KHR státuszát a bank nem vizsgálja, így akár aktív BAR listás élettárssal is megoldható a hitelfelvétel, amennyiben az illető adóstársként nem szerepel a hitelügyletben. Erről bővebben ITT olvashatnak.

Javasoljuk, hogy töltsék ki online adatlapunkat, majd ezt követően Szakértőink felveszik Önökkel a kapcsolatot és az ügylet további részleteinek ismeretében személyre szabottan tájékoztatják Önöket az elérhető hitelkonstrukcióról. Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok!
Tudnék-e hitelt felvenni, ha párom számlájára megy a fizetésem, ami havi 260 nettó?
Vagy csak akkor tudnék, ha lenne nekem is egy saját bankkártyám vagy az övét közösre tenni, ha lehetséges.
Előre is köszönöm válaszát.

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy férjemmel szeretnénk házat venni, falusi csokot én kapok bárlistával, és férjem venne fel személyi kölcsönt. De mivel bárlistás vagyok, nem tudom, hogy ez így lehetséges-e?
Kaphat-e ő személyi kölcsönt?

Férjem szeretne kivásárolni a házunkból. Én aktív báros vagyok.
Van valamilyen lehetősége bármilyen hitelre?

Tisztelt Hitelnet!
Feleségemmel szeretnénk házat venni és ehhez szeretnénk hitelt. Mivel én aktív KHR listás vagyok egy korábbi hitel miatt, így nem tudjuk, hogy milyen lehetőségünk van.
Van-e olyan bank/hitelintézet, ami ilyen esetekben is ad kölcsön?

Tisztelt Cím!
Abban szeretném segítségét kérni, hogy mely intézménynél vehetnék fel lakáshitelt annak ellenére, hogy férjem szerepel a BAR listán?
Valamint kérem tájékoztatását, hogy mely intézményeknél a legkedvezőbb a hitelbiztosítási érték az értékbecsléssel összefüggésben?
Köszönettel: Veronika

Kérdésem az lenne, hogy férjemnek előző kapcsolatából tartozást mutató jelzáloghitele van, ami miatt aktívan KHR listán szerepel. Szeretnék lakást venni a férjem nélkül, de nem tudom, van-e rá lehetőség. Jelenleg gyeden vagyok gyermekünkkel, 10 éves folyamatos munkaviszonyom van ugyanannál a cégnél, a gyedem sem kevés és önerővel is rendelkezem.