Tisztelt Hitelnet!

Két éve dolgozok jelenlegi munkahelyemen, de sajnos leépítések és anyagi gondok miatt jövedelmem némileg csökken a következő hónaptól. Szabad felhasználású hitelt vettem fel tavaly, aminek részlete 23 000 forint. Eddig nem volt probléma a törlesztésével, de szeretném, ha lenne valamilyen megoldás arra, hogy némileg kevesebbet kelljen fizetnem majd.

Fizetésem 135 000 forint lesz, amit továbbra is bankszámlára utal a munkáltatóm. Mivel tanulmányaimat is finanszíroznom kell még, fontos lenne minél kevesebbre kihozni a havi kiadásokat. Ekkora jövedelemmel, és 6,8 millió értékű ingatlannal lehetséges a hitelkiváltás? A felvett összeg 1 200 000 forint volt. Azóta nem sokat csökkent a tartozásom. Az ingatlan egy vidéki panellakás, ami az édesanyámmal közös tulajdon és nincs rajt semmilyen terhelés a kiváltandó kölcsönön kívül. A szabad felhasználású hitelt egyedül vettem fel és a hitelkiváltás után is egyedüli adós szeretnék maradni. Édesanyám részéről nem volt szükség jövedelemigazolásra.

Köszönöm válaszukat!
Katalin

Kedves Katalin!

Ha a hitelkiváltáson felül nincs szüksége plusz összegre, akkor kétféle megoldás is kínálkozik a havi törlesztési kötelezettség csökkentésére. Az egyszerűbb verzió a hitelkiváltás helyett a futamidő hosszabbítás. Erre bankon belül van lehetőség. Nem kell az újabb hitelfelvétel költségeit megfizetni, a lakást újra felértékeltetni és a földhivatali díjakat újra megfizetni, csupán a hitelszerződést kell módosítani és a szerződésmódosítási díjat kifizetni. A szabad felhasználású jelzáloghitelek futamideje akár 20 év is lehet, így a jelenlegi futamidő kitolásával jelentős törlesztő részlet csökkentést érhet el.

A hitelkiváltásnak sincsen akadálya. 6,8 milliós lakásra 135 000 Ft-os jövedelemmel felvehető 1,2 millió forint összegű hitelkiváltó kölcsön, amennyiben a hitel törlesztése problémamentes volt. Ezt a törlesztési bankszámla kivonatokkal tudja igazolni. A fennálló tartozásról pedig hivatalos igazolást kell kikérni a hitelnyújtó banktól.

A hitelkiváltási lehetőségeknek adósságrendező kalkulátorunk segítségével már otthonából is utána nézhet. Ha talál kedvező adósságrendező hitelkonstrukciót, akkor kérjük, küldje el online ajánlatkérését, s Tanácsadóink személyre szóló ajánlat formájában tájékoztatni fogják a hitelkiváltással kapcsolatos további tudnivalókról. Ezzel egyidejűleg érdemes lenne a hitelfolyósító banknál is érdeklődnie a futamidő hosszabbítás lehetőségéről és az így elérhető törlesztő részlet összegéről.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Melyik pénzintézet nyújt hitelt alacsony, a jelenlegi szab. szerint (70.000.- Ft) rokkant nyugdíjra, adósságrendezés céljára, mert a korábban felvett hitel kamata, a jelenlegi duplája! Most 3 hónapja lettem rokkant nyugdíjas. Egyedülálló vagyok!
Kérem segítsenek.

Tisztelt Hitelnet!
A kérdésem az lenne, hogy ha van egy meglévő szabad felhasználású jelzáloghitelem egy 40 nm-es lakásra ami cirka 2,8 millió forint tőketartozást jelent. Akkor ha szeretnék venni egy másik használt lakást úgy, hogy a meglévő megmaradjon és második fedezetként be lehessen vonni úgy, hogy egy hitelem lenne két ingatlanfedezettel? Tehát a meglévő hitelt is törlesztené az új. Lehetséges ez így?
Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelt Címzett!
A barátom azért került bárlistára, mert elment kezesnek az egyik munkatársának, aki sajnos nem fizette a hitelt. A barátom nyugdíj mellett dolgozik (59 éves), és júliusba szeretne végleg nyugdíjba menni. Sajnos a hitele svájci frankban van, ami elviszi a nyugdíjának 30%-át. És ezt szeretné forintra átváltani. Ezzel kapcsolatban szeretnénk tanácsot kérni!
Válaszukat előre is köszönöm!
Erzsébet