Tisztelt Cím!

Hitelkiváltást szeretnék: jelzáloghitel: kb. 2.300.000 forint, személyi kölcsön: kb. 1.200.000 forint, személyi kölcsön: kb. 500.000 forint, hitelkártya: 550.000 forint.

Fizetek havonta kb. 120.000 forint törlesztő részletet, vagyis már nem nagyon tudom. Még tudtommal nem vagyok bar listás. Az a baj, hogy a banknak olyan igazolás kellene /ahol igényelnél a kiváltást, itt van a jelzáloghitelem is/, hogy nincs 15 napon túli elmaradásom a másik bankoknál. De sajnos van, mert már nem tudom fizetni. Egyik hónapban egyiket, a másik hónapban a másikat adom fel. A férjemnek új munkahelye van már több mint fél éve, és kevesebb a jövedelmünk, ez az elmaradás oka. Más bank nem ad a jelzálog miatt, csak ennél lenne esélyünk, de ilyen igazolást nem ad ki az a bank, ahol tartozunk. Vagyis egy ördögi kör, pedig ha kiváltanánk, annak az összegét kb. 45.000 forint, simán tudnánk fizetni.

Önök szerint van megoldás? Már a munkáltatói igazolásokat is megkaptuk, de sajnos a banknak kell az igazolás.
Köszönettel várom válaszukat.
Hajnalka

Kedves Hajnalka!

Hitelkiváltó kölcsön igénylésénél valóban minden pénzintézet kéri annak igazolását, hogy a kiváltandó kölcsön szerződésszerűen volt törlesztve az elmúlt időszakban és az adósnak nincsen elmaradása. Ha van, az az adósságrendező hitelkérelem elutasítását vonja maga után. A problémamentes hitelmúltról szóló igazolás benyújtásától tehát egyik pénzintézet sem tud eltekinteni.

Pozitív hitelbírálat tehát csak abban az esetben lehetséges, ha valamilyen módon – esetleg családi kölcsönből – meg tudják oldani az elmaradások kiegyenlítését. Ha a tartozásuk 90 napon túl meghaladja a minimálbér összegét, akkor a negatív adóslistára is felkerülnek, ami már kizár minden további hitelfelvételi lehetőséget. Ha tehát már valóban csak az az igazolás hiányzik a szerződéskötéshez és minden egyéb tekintetben (ingatlanfedezettség és jövedelemfedezettség alapján) megfelelnek a feltéteknek, akkor a hátralékokat rendezni kellene.

Egyéb megoldást a fent leírtak alapján sajnos nem tudunk javasolni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése