Tisztelt Hitelnet!

A fiamék szeretnének lakásvásárlásra hitelt felvenni. A fiam dolgozik minimálbérért, de határidős munkaszerződése van, a menyem gyesen van. Én lennék az adóstárs. Én dolgozom, biztos havi 150.000 Ft-os jövedelemmel rendelkezem. Nem szeretném a férjemet belevonni a hitel felvételébe. A lakást a gyerekek nevére szeretnénk megvásárolni.

A fiam 31 éves, a menyem 32 éves. Egy gyermeket nevelnek, aki 1 éves. Én 54 éves vagyok. 3.000.000 forintra lenne szükségünk 20 évre. Ez az ingatlan eladási ára. Jelzálogfedezetként a megvásárolni kívánt ingatlant, illetve a volt férjemmel közös ingatlant tudnánk felajánlani.

Tájékoztatásukat előre is köszönjük.
Tisztelettel.
Katalin!

Kedves Katalin!

Határozott időre szóló munkaszerződést is elfogadnak a pénzintézetek hitelfelvétel során, bizonyos feltételek teljesülése esetén. Elképzelhető tehát, hogy akár a fia határozott idejű munkaviszonyából származó jövedelem is elfogadható a lakáshitel felvételénél. A gyest kiegészítő jövedelemként szintén el lehet fogadni. Az Ön bevonásával jövedelmi oldalról mindenképpen fedezett lenne a hitelügylet.

Az ingatlanfedezettséget tekintve azonban a következő a helyzet: 3 millió forint forgalmi értékű ingatlant bankpartnereink nem fogadnak el fedezetként. Ahhoz, hogy egy ingatlan hitelfedezetként bevonható legyen, forgalmi értékének el kell érnie legalább a 4-4,5 millió forintot. Így a célingatlan jelzálogfedezetként nem vehető figyelembe.

Pótfedezetként másik - megfelelő értékű - ingatlan is elfogadható természetesen. Ez lehet szülői tulajdonban lévő lakás. Azonban ha az a volt férjével közös tulajdonú, akkor a volt férj hozzájárulása is szükséges a jelzálogbejegyzéshez, vagyis neki is részt kell vennie a hitelügyletben, alá kell írnia a kölcsönszerződést. (Ha a fedezetül felajánlott ingatlannak nem lenne tulajdonosa, akkor - mivel Önök elváltak - a hitelkérelembe nem kellene bevonni.) Volt férjének mint ingatlantulajdonos, zálogkötelezettként kellene szerepelnie, tehát az ő részéről jövedelemigazolás benyújtása nélkül is működhet a hitelfelvétel. Csak önállóan forgalomképes tulajdoni hányadra vehető fel jelzáloghitel, ezért adott esetben a fél lakásra, vagyis csak az Ön tulajdoni hányadára nem kérhető a kölcsön.

Amennyiben megoldható a volt férj hitelügyletbe történő bevonása, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető legkedvezőbb lakáshiteleket. A személyre szabott, díjmentes lakáshitel ajánlatot díjmentesen elkészítjük, továbbá díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése