30 éves vagyok egyedülállóként szeretnék lakáshitelt felvenni önrészem hatmillió ft két millió ft-ra lenne szükségem. mennyi jövedelmet kell igazolnom, hogy hitelt kapjak? Melyik a kedvezőbb számomra, az új lakás fészekrakó hitellel, illetve, használt lakás vásárlás támogatott hitellel?
Kérdést feltette: katalin

Kedves Katalin!

A megadott adatok alapján a lakáshitel felvételének nincsen akadálya. A megvásárolni kívánt ingatlan forgalmi értének ugyanis maximum a 80%-áig terjedhet a finanszírozás.

A pénzintézetek már akár a mindenkori minimálbér összegét elérő jövedelem esetén is nyújtanak lakáshitelt, ha a jövedelem legalább 3 hónapos munkaviszonyból származik, s az adós nincsen próbaidő vagy felmondási idő alatt. Elsősorban az alkalmazotti illetve vállalkozói jogviszonyból származó jövedelmek fogadhatók el.

A fészekrakó hitel lényege, hogy a lakáshitel összege az ingatlan forgalmi értékének 70%-át is elérheti az állam kezességvállalásának köszönhetően. Használt lakás megszerzése jelenleg nem tartozik az államilag támogatott hitelcélok közé, így arra piaci kamatozású lakáshitel vehető fel.

Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Hiteltanácsadóink – lehetőségei és igényei szerint – megkeresik Önnek a bankpiac legkedvezőbb lakáshitelét.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kaphatok-e használt lakásra hitelt egyedülállóként? Fedezet nincs, adóstárs, kezes nincs. Önerő 2 millió forint, nettó jövedelem 106.000 Ft. 7 éve ugyanannál a cégnél dolgozom.

T. Hitelnet!
39 éves egyedülálló anyuka vagyok, 6 éves gyermekkel, önerővel sajnos nem rendelkezem, jelenleg albérletben lakunk.
Rendszeres havi jövedelemmel rendelkezem, de határozott idejű munkaszerződésem van.
Kérdésem az lenne, hogy fentiek alapján van-e módom hitel felvételére használt ingatlanra?
Köszönettel