Tisztelt Hölgyem/Uram,

Mi egy pár vagyunk élettársammal Kingával és 2 gyermeket nevelünk jelenleg külföldön. Lányunk 10 éves es fiunk 2. Otthon Magyarországon idén áprilisban aláírtunk egy előszerződést egy megvásárolni kívánt új építésű ingatlanra, amit az építtető 2019. május 15-re vállalt, hogy elkészít kulcsrakész állapotba, amit aztán 32 millio forint megfizetése utan átad nekunk. (Az előszerződéskor kifizettünk 8 millió forintot, tehát az ingatlan vételára összesen 40 millió). A cég a készre jelentést kb. 2 hónappal a ház elkészülte előtt tudomásunkra fogja hozni, ami március 15.-et jelent 2019-ben. Jelenleg rendelkezünk 4 régi fundamenta megtakarítással mindannyiunk számára.

A kérdésem a lakáshitelekkel kapcsolatban az lenne, hogy ebben ugyanúgy kérhetünk pl. redőny, napelem, beépített bútorok, stb?!
Mert ebben az esetben a fundamentát nem vennénk fel, hanem a csokot 2 gyerekre és a kamattámogatott 10 milliót és még hitelt hozzá.
A ház értéke már most az extrák nélkül is felment 48 millió forintra és kb. az extrákkal (beéített bútorok, napelem, redőny, stb) a jövőbeni értékbecsléskor kb. 53 millióra lesz felértékelve. Számításom szerint szükségünk lesz csok 2.6 millióra, 10 millió támogatott lakáshitelre, és kb. 25 millió normál lakáshitelre.

Mivel emlitettem, hogy külföldön élünk, a párom hazamenne a gyerekekkel, én pedig továbbra is kint dolgoznék. A párom vállalkozóként dolgozik kb. 3 éve Londonban, igazolható bevétele a 2018-as évre lesz £5600. (Havi nettó 140.000 forint.) Én már 3 éve dolgozom egy cégnél, ahol az igazolható jövedelmem évi £34.000. (Kb. havi nettó 750.000 forint.)

Van ugyancsak egy hitelünk, még 2 évig fogjuk fizetni havi £560 (Kb. havi 200.000 forint) és ugye e mellett fizetjük a 4 fundamentát havi 80.000 forintot.

Szeretnem kérni, hogy a válaszadással és a kpcsolattartással a 11. Kerületi irodájukat bizzák meg, mivel nekünk amikor hazamegyünk az van a legközelebb.

Köszönettel előre is a válaszért.
Tisztelettel.
Flórián

Kedves Flórián!

A leírtak alapján vásárlásról van szó. Lakásvásárlás esetén az önerő, a támogatás és a kölcsön együttes összege nem lehet több a vételárnál. Amennyiben az adásvételi szerződés szerinti vételár 40 millió forint lesz, akkor – a 8M Ft önerőn túl – 2,6M Ft CSOK, 10M Ft kamattámogatott lakáshitel és 19,4M Ft piaci lakáshitel vehető fel – megfelelő ingatlan- és jövedelemfedezettség esetén.

Az eőzetes hitelbírálatot Szakértőink készséggel elvégzik. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat a kívánt 11. kerületi hiteliroda megjelölésével. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdv!
Kérdésem az lenne, hogy hol találom azt a jogszabályt vagy rendeletet, ami arra ad garanciát, hogy ha én 2024 január előtt önerőből telepítem a napelemet az áramszámlám kiváltására és a nullszaldós elszámolásba tartozom, akkor az 2024 január elseje után nem vált át a bruttó elszámolásba?
Válaszukat előre is köszönöm!

Zoltán