Tisztelt Hitelnet!

Használt családi házat szeretnénk vásárolni Perecesen belterületen összközműves telken. 7,4 millióra hirdetik, de szeretnénk bőven alkudni az árból, majd csak akkor ha megtudjuk, hogy tényleg megkaphatjuk a hitelt.

A férjemnek van főállása és mellékállasa és nincs máshol hiteltartozásunk. Félévente megújítják a munkaszerződését és a következő megújítás június 30-cal esedékes. Addig várnánk, hisz akkor lesz biztos, hogy újból alkalmazzák vagy esetleg határozatlanná változtatják a szerződését. Egyébként egy éve van munkahelye.
Részemről családi pótlék és Gyermeknevelési Támogatás van, 81.000 Ft). Kettőnk hivatalos jövedelme 220 000 Ft körül van.

Lehetünk-e hitelképesek illetve 4.000.0000 Ft-ban gondolkodnánk, futamidő végéig fix törlesztéssel.

Válaszukat előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel.
Zsuzsanna

Kedves Zsuzsanna!

Határozott idejű munkaviszonyt minden pénzintézet bizonyos feltétellel fogad el. Ha férje munkaviszonya a meghosszabbítás után határozatlan idejű lesz, akkor nem kell egyéb előírásnak megfelelni. Ha június 30-án ismét határozott idejű lesz a szerződése, akkor a lakáshitelt akkor igényelhetik, ha a meghosszabbítás után eltelik legalább 3 hónap. További előírás, hogy a munkaviszony eredeti létesítése óta legalább 12 hónap eltelt, de a leírtak alapján ez a feltétel teljesülni fog.)
Férje főállású jövedelme mellett a mellékállásból származó keresete is figyelembe vehető, amennyiben az is hivatalosan igazolható és mellékállása legalább 3 hónapja megvan, továbbá kiegészítő jövedelemként beleszámít a háztartás jövedelmébe a gyermeknevelési támogatás és a családi pótlék is.

A használt lakás vásárlásához július 1. után igényelhető CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhatnak.

A vonatkozó jogszabály az ingatlan forgalmi értékének maximum 80%-áig terjedő banki finanszírozást tesz lehetővé. Ezen belül minden banknak saját finanszírozási arányaik vannak. A maximálisan felvehető hitelösszeg meghatározásánál az igénylők jövedelmi helyzete mellett figyelembe kell venni a vásárolandó ingatlan területi elhelyezkedését is. Arról, hogy adott esetben Önök mekkora összegű lakásvásárlási hitelhez juthatnak, a további részletek ismeretében tudják Szakértőink kiszámolni. A szükséges információkat online adatlapunk kitöltésével adhatja meg.

Ma már léteznek olyan lakáshitelek, melyek a futamidő végéig fix törlesztéssel igényelhetők, akár 15-20 éves lejárat esetén is. Ezek aktuális törlesztő részletét online Hitelkalkulátorunkkal számolva ismerhetik meg!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődnék, hogy első lakás (használt) vásárlása esetén milyen feltételekkel vehetnék fel 9 millió Ft hitelt 20 évre, a teljes futamidő alatt fix kamatozással?
Melyik bank adja a legkedvezőbb feltételekkel a hitelt?
Válaszukat köszönöm
Henrietta