Lakásvásárlás szülői segítséggel

Felnőtt dolgozó lányom nevére (akinek 1/4 rész másfél szobás panel lakástulajdona van) vásárolnánk ingatlant kb. 7-8 M Ft értékben vidéken. Mi, a szülők haszonélvezők lennénk. 3 M Ft-ot tudnánk készpénzben befizetni és 4-5 M Ft kölcsönt vennénk fel HUF hitelre.

Én előrehozott csökkentett összegű öregségi nyugdíjat kapok 2012 januártól, 140 E Ft-ot. Ezen kívül dolgozok, a törvényben megengedett összegért: minimálbér 1,5-szereséért. A férjem nettó jövedelme (alapfizetés+mozgóbér) kb. 350 E Ft. Férjem nyugdíjkorhatáráig – 59 éves – még 3,5 év van. (Bár egyáltalán nem akar nyugdíjba menni).

Kérdésem:
1) A lányom, akinek jelenleg kevés a fizetése, felveheti-e a kölcsönt úgy, hogy a férjemmel lennénk a kezesek (de természetesen a mi nevünkről menne a kölcsön törlesztése). Ezt szeretnénk.
2) A mi (férjem és én) nevünkre kérjük a kölcsönt és a lányom lenne a kezes.
3) Ha egy ingatlant el tudnánk adni egy, esetleg 2 éven belül, akkor a felvett kölcsönt kifizethetjük-e egy összegben?
4) Az újra behozott állami támogatást ingatlanvásárlásra a fentiek alapján megkaphatjuk-e? Ha igen, melyik lehetőséget érdemes választani?

Köszönöm.
Katalin

Kedves Katalin!

A lánya nevére történő ingatlanvásárlás úgy is kivitelezhető, ha a lánya az adós, s Önök adóstársként részt vesznek a hitelügyletben, illetve megoldható az is, hogy Ön és a férje mint adós és adóstárs szerepelnek a hitelügyletben, s az Önök nevén lévő bankszámláról kerül levonásra a törlesztő részlet. A lehetőségeket befolyásolja az életkor.

Amennyiben a lánya az adós, akkor az ő folyószámlájáról vonja a banka hiteltörlesztést. De a gyakorlatban ez esetben is kivitelezhető, hogy ténylegesen Önök fizetik a havi törlesztést.

A futamidő lejárata előtti részleges és teljes előtörlesztésnek nincsen akadálya. Az érintett pénzintézet aktuális Hirdetményében rögzített díj megfizetésével teljesíthető a végtörlesztés.

Személyre szóló lakáshitel ajánlatunkat a további információk (megvásárolni kívánt lakás területi elhelyezkedése, lánya igazolt nettó jövedelme, életkor, futamidő, stb.) ismeretében tudjuk elkészíteni. Néhány rövid kérdés megválaszolásával kérjük, használja lakáshitel kalkulátorunkat, s Hitelszakértőink tájékoztatni fogja Önöket a hitellehetőségekről!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy vásárolni szeretnénk a háztartásunkban élő apósommal egy használt ingatlant 14,5 millió Ft-ért. Kerestem 250.000.- Ft. Hivatalos bejelentett munkahely és apósomnak 600 eurós a nyugdíja.
Milyen lehetőségeink vannak?
Köszönettel!
Tamás


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x