Lakásvásárlás hitelátvállalással?

Tisztelt Hitelnet!

Érdekelne, hogy létezik-e olyan lakáshitel, hogy a lakás a fedezet és nincsen önerőm, amit be tudnék fizetni a lakás vásárlásba. Tehát a bank venné meg a lakást és ha én nem tudnám fizetni mondjuk 2-3 hónapig, akkor én elveszteném a lakást a bank részére. Ha van ilyen hitel, akkor ahhoz mi szűkséges?

Ami még érdekelne engem, hogyha lenne olyan lakás, ami hitelre lett megvéve és nem tudják fizetni, én átvállalnám a hitelt és én fizetném tovább, ha van ilyen lehetőség. Ha igen, akkor ahhoz milyen papírok szűkségesek?

Kérem, ha vannak ilyen lehetőségek akkor ha lehet, segítsenek.
Köszönöm.
Roland

Kedves Roland!

Lakáslízing esetén van olyan lehetőség, hogy a lakást ténylegesen a bank vásárolja meg, a bank nevére kerül, ám a gyakorlatban a lízingbevevőt mindazon használati jogok megilletik, melyek egy lakástulajdonost. A lakás tulajdonjogát a lízingbevevő ténylegesen a futamidő lejáratakor, illetve a teljes lízingdíj megfizetése után szerezheti meg. Ám ehhez a finanszírozási módhoz is szükség van önerőre, akárcsak a lakáshitelekhez. A lízingelni kívánt ingatlannak ugyanis – jövedelemtől és területi elhelyezkedéstől függően – kb. az 50-80%-a nyújtható.

A hitelátvállalás feltételeiről – amennyiben lenne az igényeinek megfelelő ingatlan – a kölcsönt nyújtó pénzintézetnél kellene érdeklődni. Hitellel terhelt lakás megszerzése esetén azonban az a gyakorlat, hogy a lakást terhelő kölcsönt a vevő az általa felvett lakásvásárlási hitelből visszafizeti, nem pedig a meglévő hitelt átvállalja.

A lakásvásárlással kapcsolatban felmerülő további kérdéseire Szakértőink készséggel válaszolnak!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
20 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

20 éves vagyok. 2 éve van 8 órás bejelentett munkahelyem. Nettó 145 ezer forintos fizetéssel rendelkezem.
4 millió forint van az ingatlanon, amit szeretnék átvállalni. Havi 30 ezer forinttal törleszti, amit én is tudnék fizetni. Ingó, ingatlan nincs a nevemen, hitelem nincs.

Kedves Jácint!
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Hogyan működik a lakáshitel vásárlás? Tudnának benne segíteni?

Kedves Rudolf!
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Azt szeretném kérdezni öntől, párommal és három gyermekemmel házat vennénk. Megtaláltuk azt, ami álmaink haza lehetne, de hitel van rajta. A tulajdonos nem fizeti a hitelt, azért adná el, hogy ne tartozzon. Neki nincs szüksége az ingatlanra. Átvállalnánk mi a hitelt, hogy mi fizetjük a törlesztést, amit neki kéne, hogy a mi nevünkre kerüljön. Egyszerűbbnek érezzük, mint hogy a saját bankunknál vegyünk fel azt az összeget és utalják annak a banknak. Erre mi az esély, hogy lehetne és ez hogy szokott működni? Mennyi idő, mire – ha minden rendben van – akkor költözhetünk az ingatlanba? A ház értéke, hitel összege… Továbbiak »

Kedves Vivien!
A hitelátvállalás lehetőségéről a hitelfolyósító banknál érdeklődhetnek. Javasoljuk, hogy keressék fel ez ügyben személyesen az érintett pénzintézetet!

Tisztelt Szakértő!
Házat szeretnénk venni, lakásbeszámítással. Az általunk kiválasztott házon hitel van és mi szintén lakáshitelt igényelnénk a lakásunk beszámításán felül. Pont annyit (6 m), amennyi hitellel az eladó még tartozik a banknak.
A kérdéseim:
A hitelátvállalást vagy új hitel igénylését javasolja?
Van-e esélyünk egyáltalán lakáshitelre önerő nélkül?
Köszönettel.
Orsolya

Kedves Orsolya!
A hitelátvállalás lehetőségéről, feltételeiről és az átvállalni kívánt hitel kondícióiról az érintett pénzintézetnél érdeklődhet.
Emellett javasoljuk online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltését. Személyre szabott, díjmentes hitelajánlatunkból megismerheti a jelenleg elérhető legkedvezőbb lakásvásárlási hitelkonstrukciókat és azok járulékos költségeit. Majd a két lehetőség összevetése megkönnyítheti döntését!

A szóban forgó ingatlan elvált szüleim tulajdona, 3/4 része anyámé, 1/4 része apámé. A házat devizahitel terheli, szüleim és nagymamám az adósok (adóstársak). Szüleim jelenleg fele-fele arányban fizetik a törlesztőrészletet. Lehetséges-e, hogy anyám a nevemre íratja a tulajdonrészét, cserében én fizetném a továbbiakban a rá eső részletet. Mit vizsgál ilyenkor a bank?

Kedves Nina!
Ilyen esetben a bank elsősorban az Ön fizetőképességét (nettó fizetés, rendszeres kiadások), hitelképességét (BAR lista) vizsgálja. A hitelátvállalás lehetőségéről a hitelnyújtó bank tud pontos tájékoztatást adni az ügylet további részleteinek ismeretében. Javasoljuk, hogy keressék fel az érintett pénzintézetet!

Tisztelt Ügyintéző!
Érdeklődni szeretnék, hogy átvállalhatok-e hitellel terhelt házat, mivel a jelenlegi tulajdonos évek óta nem fizeti. Közös megegyezéssel átvállalnám a hitelt. Kérdésem az lenne, hogy mik a feltételek? 5 éve folyamatos munkám van. Az nem jelent gondot, hogy már van ingatlan a nevemen fele-fele arányban volt élettársammal?
Előre is köszönöm.

Kedves Hajni!
A hitelátvállalás lehetőségéről és feltételeiről az érintett pénzintézet tud Önnek felvilágosítást adni. Az biztosan nem jelent gondot, hogy már van az Ön nevén ingatlan. Javasoljuk a bankfiók megkeresését!

Szeretnénk egy lakást venni és egyben a hitelt átvállalni, ami jelenleg japán jenben van. Azt szeretném átváltani forint alapúra vagy euróra, mert a jennek 100.000 a törlesztője.
Tudnának-e ebben segítségemre lenni?
Előre is köszönöm.

Következő a kérdésem: Hitellel terhelt használt lakásról szeretném átvállalni a hitelt. Hogy lehetne?

Szeretném megtudni milyen lehetőségei vannak a hitelátvállalásnak! Szeretnék házat venni, az eladó nevéről átíratni a hitelt a saját nevemre! Erre hogyan lenne lehetőség?

Tisztelt Hitelnet!
Kinéztem magamnak egy lakást, amit meg is vásárolnék, ha lehet. A tulajdonosnak van rajt hitele. Azt szeretném tudni, hogy én azt a hitelt átvállalhatom-e vagy külön kell igényelnek lakásvásárlási kölcsönt?
Üdvözlettel.
Zsolti


20
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x