Lakásvásárlás és hitel kiváltása egy kölcsönnel?

Tisztelt Hitelnet!

Szeretnénk lakást vásárolni úgy, hogy a hitel fedezete a megvásárolandó lakás lenne. Viszont jelzáloghitelünk már van a jelenlegi lakásunkon és emellett személyi kölcsönünk is van. Ez így összesen 4-5 millió Ft.

A megvásárolandó házra 10 000 000 Ft-ot szeretnénk vagy 11-et fölvenni, így az összes tartozásunk rendezve lenne és a lakást is megtudnánk venni 5 millióért. Azért ilyen olcsó, mert régóta ott áll. Valamint lenne egy telkünk jó környéken alappal, ezt így vásároltuk, az lehetne-e még fedezet, ha a lakás nem elég, bár a piaci értéke szerintem itt körül van.

A férjem 90.000 Ft-ot keres, én gyes+családi kiemeltet kapok 46-48.000 Ft. Így a hitelkiadásunk 110-120 ezer Ft havonta, viszont ha megkapnánk a kölcsönt, csak 80 maximum 90 ezer Ft lenne.

Létezik erre megoldás? Mindig fizettük a törlesztőt, pedig devizások vagyunk.
Tájékoztatásukat előre is köszönöm.
Edit

Kedves Edit!

Egy hitelügyletben a lakásvásárlás és meglévő hitelük kiváltása sajnos nem oldható meg. Előbbi hitelcélra kimondott lakásvásárlási kölcsön vehető fel, mely jelenleg állami kamattámogatással és piaci kamat mellett egyaránt elérhető. Jelzáloghitelük és személyi kölcsönük kiváltására piaci kamatozású kölcsönt kaphatnak.

A lakásvásárlási hitel fedezete lehetne maga a megvásárolandó ház, ha annak a banki értékbecslő által megállapított értéke elbírja a felvenni kívánt összeget. A telek akkor fogadható el fedezetként, ha beépítetlen területként van nyilvántartva és értéke eléri az adott bank által a hitelfedezettel szemben előírt minimális forgalmi illetve hitelbiztosítéki értéket.

A hitelkiváltó kölcsön fedezete ebben az esetben az az ingatlan lehet, amelyre a jelzáloghitelüket eredetileg is felvették. A hitelkiváltó konstrukcióban egybevonható a jelzáloghitel és a kiváltásához szükséges összeg. Az, hogy felvehető-e 4-5 millió forint, szintén az adott lakás értékétől függ.

Az ingatlanértékek mellett ugyancsak meghatározó mindkét hitelcél esetén az Önök jövedelme, tehát a jövedelemvizsgálat eredménye is befolyásolja a finanszírozási lehetőségeket. Az adós fő jövedelme mellett az adóstárs részére folyósított családtámogatási juttatások figyelembe vehetők, ugyanakkor a várható kiadások is szerepet játszanak a megállapításában.

Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat, s valamennyi részlet ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják Önöket az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő hiteltermékekről és legjobb lakáshitel törlesztő részletekről!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kedves Hitel Szakértők! Lakást szeretnék vásárolni, mégpedig úgy, hogy élek a CSOK-kal is. De ehhez lakásvásárlási kölcsönre is szükségem van. Jelenleg van korábban felvett személyi kölcsönöm, amit pontosan és rendesen fizetek, semmiféle elmaradásom nem volt. Az a kérdésem, hogy hogyan lehet azt megoldani, hogy a mostani személyi kölcsönöm átváltásra, vagy kiváltásra kerüljön úgy, hogy annyi kölcsönt veszek föl a lakásra, hogy abból ezt a személyi kölcsönömet is le tudom zárni. /Sajnos jelenleg nincs annyi tartalék pénzem, hogy én ezt önerőből ki tudnám fizetni!/ Azért lenne fontos, mert a lakásvásárlás lehetőségével mindenképpen szeretnék élni. Jelenleg van bejelentett munkám, tehát ezzel sincs… Továbbiak »

Kedves Kati!
Lakásvásárlási hitelből a meglévő személyi kölcsön sajnos egyik hitelintézetnél sem váltható ki.

Adósságrendezésre 4 milliót, használt lakásvásárlásra 6 milliót szeretnénk felvenni. Jövedelmünk (az egyik főállású anya) 270.000/hó. Mi a legkedvezőbb? Ha valami miatt mégsem tudnánk fizetni (bár ez kizárt, csak a tulajdonosnak fontos), akkor az új vagy az ingatlanfedezetre bejegyzett ingatlan bukik először? Köszönöm!

Kedves Gábor!
A kétféle hitel felvételére két külön hitelkonstrukció keretében kerülhet sor, megfelelő ingatlanfedezet biztosítása mellett. Ahhoz, hogy Tanácsadóink tájékoztatást tudjanak adni az igényeik és lehetőségeik szerinti legkedvezőbb kölcsönökről, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!
Amennyiben egy hitelfelvételhez két ingatlanfedezet kerül bevonásra, akkor a követelést azon ingatlan értékesítésével érvényesítheti a bank, amelyik könnyebben eladható.


4
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x