Lakásvásárlás egyedülállóként

Szép napot!

Nos, azt szeretném kérdezni, hogy én 41 éves nő vagyok, két kiskorú gyermekemet egyedül nevelem. Albérletben lakunk. Nevemen sem ingatlan, sem egyéb ingóság nincs, szocpolt sem vettem igénybe még.

Viszont ami eddig nem engedte a lakásvásárlást, hogy pár évvel ezelőtt személyi kölcsönt vettem fel, devizás ráadásul, és annak a törlesztő részlete már havi 55.000.- Ft. Ezt még 2015-ig fizetnem kell. Van valami kilátás arra, hogy egyszer lakáshoz is juthatunk?

Válaszukat előre is köszönöm.
Erika

Kedves Erika!

A jövedelemvizsgálat során a pénzintézetek figyelembe veszik a leendő adós rendszeres kiadásait, hiteltörlesztését is, ami csökkenti a felvehető hitelösszeget. Személyi kölcsön vagy egyéb hitel megléte nem zárja ki automatikusan a lakáshitel felvételét. Ahhoz, hogy ki tudjuk számolni, hogy az Ön esetében összesen mekkora összeg fordítható havonta hiteltörlesztésre, ismernünk kellene az igazolt nettó jövedelmének összegét. Ez alapján már meg tudjuk mondani, hogy jelenleg van-e lehetősége lakáshitel felvételére. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Szocpolt jelenleg használt lakás vásárlásához nem lehet igénybe venni. Lakásépítési támogatást a két meglévő gyermeke után akkor igényelhet, ha új házat épít vagy újépítésű lakást vásárol.

A szocpoligénylés további feltételeiről IDE kattintva olvashat.
 

 

 Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

T. Szakértő!
Azt szeretném megkérdezni, hogy én 23 éves vagyok, 3 éve dolgozok közalkalmazotti beosztásban, a bérem 120ezer forint. Bar listán vagyok fent (aktív) kb: 100 000Ft, amit nem tudok kifizetni teljesen. Örökségem van, egy családi lakás 1/14része, ami kb. 1-2 millió.
A megvásárolandó ingatlan értéke kb. 8 millió.
Várom válaszát. Köszönöm.


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x