Érdeklődni szeretnék, hogy milyen támogatási lehetőségeink vannak jelenleg használt lakás vásárlásához, ha megvan a 25% önerőnk, 30 év alattiak vagyunk mindketten, még nem vagyunk házasok, a párom jelenleg minimálbért keres, én leghamarabb 3 hónap múlva tudok munkát találni (akkor diplomázok), gyermekünk még nincsen. Egy kb. 5 milliós használt, pesti lakásban gondolkodunk, amihez 4 millió hitelt vennénk fel 10 évre. (Ez lenne az első lakásunk, semmilyen más hitelünk nincs.)
Segítségét előre is köszönöm.
Andi

Kedves Andi!

A vonatkozó törvényi szabályozás értelmében a megvásárolni kívánt ingatlan forgalmi értékének legfeljebb a 80%-a finanszírozható. Ha tehát a lakás értéke 5 millió forint, akkor arra – megfelelő jövedelmi helyzet esetén – maximum 3.750.000.- Ft összegű lakáshitel vehető fel. Ennél magasabb arányú finanszírozásra csak kiegészítő ingatlanfedezet bevonása mellett van lehetőség, szintén megfelelő jövedelemfedezettség esetén. A jóváhagyható hitelösszeg azonban valószínűleg ennél kevesebb lenne, ha jelenleg egy minimálbéres jövedelmet tudnak igazolni.
A normál konstrukcióban nyújtható hitel összegénél magasabb összegű kölcsönhöz (a forgalmi érték maximum 70%-a) esetleg a fészekrakó hitel keretében juthatnak.
Használt lakás vásárlásához vissza nem térítendő állami támogatás, szocpol nem igényelhető. A tervezet szerint csak új építésű lakás vásárlásához és új lakóház építéséhez lehet majd igényelni.
Használt lakásra piaci kamatozású lakáshitel vehető fel. Ha az Európai Bizottság jóváhagyja, akkor 2012-től kamattámogatású lakáshitel is igényelhető lesz.
Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Hiteltanácsadóink ismertetni fogják a lehetőségeket.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése