Lakástakarék pénztárral kombinált jen alapú hitelt vettünk fel 2006-ban. Kérdésem az lenne, hogy amikor lejár a 8 év megtakarítás, akkor a hitelt az épp aktuális árfolyamon “átváltják” forintra és az így keletkező forintösszeget csökkentik majd a megtakarítással?
Válaszukat előre is köszönöm
Kérdést feltette: Brigitta

Kedves Brigitta!

A deviza alapú hitelek nyilvántartása devizában történik. Így a lakás-takarékpénztári szerződés megtakarítási időszakának lejárata után a megtakarított összeget a pénzintézet az érvényes devizaárfolyamon átváltja, s ezzel a szintén devizában nyilvántartott összeggel fog csökkeni a fennálló tartozás.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Arra szeretnék választ kapni, hogy a lakástakarék hitelbe történő betörlesztését követően a hitelintézetnek módosítania kell-e automatikusan a futamidőt, illetve a törlesztőrészletet vagy csak ha szerződés módosítást kérek, és ebben az esetben kell-e valamilyen díjat fizetnem?
Üdvözlettel.

Igaz-e, hogy a lakáscélú devizahitelemet, ha betörlesztem a lakástakarékkal, akkor a fennmaradó tőkerész nem a régi, hanem az új árfolyamon (betörlesztés időpontjában) kell a továbbiakban fizetni? Tehát megteheti ezt a bank,hogy egyoldalúan módosítja a szerződést?
Üdvözlettel.