Segítséget szeretnék kérni.

Hogyan tudnék lakást vásárolni?
Sajnos készpénzem nincs. Elvált 42-éves nő vagyok,egy 19-éves gyermekkel aki még tanul.
Közalkalmazottként dolgozom.
Élettársam 48 éves, 3 hónapig munkanélkülin volt 2 hete sikerült munkahelyet találni mint alkalmazott./bejelentett munkahely/
Mint írtam kp-m nincs viszont elváltférjemmel van egy 25milliót érő közös családiházunk.Az 1/2-1/2-etrész a földhivatalnál is be van jegyezve.Kifizetni egyikőnk sem tudja a másikat.
Van e bármilyen megoldás a problémámra?
Válaszát előre is köszönöm.
Éva

Kérdést feltette: Éva

Kedves Éva!

Az Ön esetében a tulajdonrész kivásárlásra igényelhető hitel jelenthet megoldást. Ön megvásárolhatja a férje ½ tulajdonrészét banki hitel segítségével. Készpénzre nincsen szükség ez esetben. A vételárban Önöknek kell megegyezni. A 25 milliós ingatlanértékből kiindulva, feltételezhető, hogy a férje 12,5 millió forintért adja el tulajdonrészét, s ez belefér az érvényes finanszírozási arányba.

A tulajdonrész kivásárlására piaci kamatozású forint alapú lakáshitelt igényelhet. A jelzáloghitelek finanszírozási arányára vonatkozó jogszabály értelmében az ingatlan forgalmi értékének legfeljebb 80%-ig nyújtható hitel. Ez a 25 millió forint értékű ingatlan esetében azt jelenti, hogy maximum 18.750.000.- Ft vehető fel. A hitel összege azonban nem haladhatja meg a vételárat. Továbbá a maximálisan jóváhagyható kölcsön összegét befolyásolja az Ön igazolt nettó jövedelme is. A jövedelemvizsgálatot a bankok munkáltatói igazolás alapján végzik. Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő űrlapunkat, s Hiteltanácsadóink tájékoztatják a lehetőségekről.

Élettársa jövedelme jelenleg még nem fogadható el, hiszen a jelenlegi munkahelyen meg kell lenni legalább a 3 hónapos munkaviszonynak, de az Ön jövedelme is elegendő lehet a hitelfelvételhez.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése