Kedves Hitelnet!

Érdeklődni szeretnék, hogy egyáltalán van-e esélyem a lakáslízingre?
Külföldön dolgozom, de Magyarországon szeretnék lízingelni egy használt lakást. A havi nettó jövedelmem 380 ezer Ft, a feleségemé 75 ezer. Van 2 személyi kölcsönöm, összesen havi 40 ezer Ft törlesztő részettel (1 éven belül letelnek). A lakás eladási ára 6,8 millió, vidéken van, 3 szobás jó állapotú.

Van arra esélyünk, hogy kapjunk rá 5,4 millió forintot?

Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel.
Balázs

Kedves Balázs!

Lakáslízing igénylésére külföldi jövedelem esetén is van lehetőség. Ehhez a külföldi munkáltató által kiállított munkáltatói igazolásra és emellett a munkabért tartalmazó, utolsó 3-6 havi bankszámla kivonatra vagy ennek hiányában a külföldi adóhatóság által kiállított jövedelemigazolásra van szükség.

A lízingbevevő meglévő kölcsöneit is figyelembe kell venni a lízingkérelem elbírálásakor. A meglévő hitelek után fizetendő havi törlesztő részlet csökkenti az ügyfél lízingtörlesztésre fordítható szabad jövedelmét. Az Ön és felesége együttes nettó jövedelmébe (455.000 Ft/hó) azonban a havi 40 ezer forintos törlesztési kötelezettséget figyelembe véve is belefér a szükséges 5,4 millió forint havi lízingdíja. Úgy véljük tehát, hogy jövedelmi oldalról fedezett az adott ügylet.

A másik sarkalatos kérdés az ingatlanfedezettség. Kormányrendelet mondja ki a maximális finanszírozási arányt, ami - csak úgy, mint jelzáloghitel esetén - lakáslízingnél is maximum 80%. Ez azt jelenti, hogy a hitelintézetek által nyújtható lakáslízing összege a lízingelni kívánt ingatlan forgalmi értékének legfeljebb 80%-áig terjedhet.

6,8 millió forint értékű ingatlanra a jogszabály alapján tehát éppen felvehető az 5,4 millió forint. A 80%-os finanszírozási arány azonban nem automatikus. A bankok tényleges finanszírozási aránya ennél kisebb is lehet. A nyújtható lízing összegét a háztartás jövedelmi helyezte mellett befolyásolja a célingatlan területi elhelyezkedése is. Ahhoz tehát, hogy Szakértőink közelebbi tájékoztatást tudjanak adni, előzetes hitelbírálatot kellene végezni. Ez az ügylet további részleteinek ismeretében kivitelezhető. Ehhez kérjük, küldje el online ajánlatkérését.

Az előminősítést követően a maximális lízingösszeg mellett tájékoztatni tudjuk a várható lízingdíj összegéről és a lízingügylet járulékos költségeiről. A személyre szabott lízingajánlatot díjmentesen elkészítjük, valamint díjmentesen vállaljuk a lízingügylet lebonyolítását is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Fiam külföldön dolgozik, ugyanannál a cégnél már 7 éve. A cég szabályzatába beletartozik, hogy nem köthet a munkavállalóval határozatlan idejű szerződést, viszont tudnak nyilatkozni, hogy amennyiben a fiam szetetne náluk akármeddig dolgozni, akarják és tudják foglalkoztatni. A fiam hitelre nem tudott eddig itthon lakást vásárolni a munkaszerződése miatt. Lehetséges lenne-e lízingelni? Az autóját is így vásárolta.

Jó estét!
Külföldi jövedelmem 450-500 ezer forint havonta.
Mekkora hitelt vehetnék igénybe, ha fedezetként magyar lakást ajánlanék, amelynek értéke 2 500 000 forint?
Milyen feltételek szükségesek?
Köszünüm.
Attila

Kedves Hitelnet !
Férjem osztrák állampolgár, havi igazolható jövedelme: € 3000,- = 960.000 Ft.
Kérdésem: vehetünk-e lakáshitelt vagy lakáslízing szerződést köthetünk-e? Ha igen, milyen papírokra van szükség és mennyi az átfutási idő?