Tisztelt Hitelnet!

Évek óta albérletben élek, és szeretnék végre saját otthont. Sajnos nem sikerült önerőt összegyűjtenem kiadásaim mellett, mégis arról érdeklődnék, hogy esetleg a lakáslízing alkalmas lehet-e ez esetben arra, hogy ingatlant vásároljak? Szükséges egyáltalán a lakáslízinghez saját rész?

Hallottam arról, hogy a venni kívánt házat is fel lehet esetleg ajánlani fedezetként. Ez valóban így van?
Van esélyem arra, hogy önerő nélkül lakáshoz jussak a lízing segítségével? Rendszeres munkaviszonnyal rendelkezem, havi 130 000 forint fizetéssel. Egyéb hiteltörlesztés nem terhel.

Válaszát előre is köszönöm.
Éva

Kedves Éva!

Lakáslízing igénybevételéhez is szükséges saját rész. Maximálisan a lízingelni kívánt lakás piaci értékének ugyanis a 80%-a nyújtható. Lízingügyletnél a lízingelni kívánt ingatlant a bank vásárolja meg, aki azt lízingbe adja a lízingbevevőnek. Az ingatlan a teljes lízingdíj megfizetéséig a lízingbeadó, vagyis a pénzintézet nevén van. Ez az ingatlan tehát nem lehet egyéb hitel fedezete.

Ha nem rendelkezik saját erővel, de a lízingelni kívánt lakáson kívül van olyan lakóingatlan, ami hitelfedezetként felajánlható, akkor azzal helyettesíthető az önerő. A fedezetként felajánlott lakásnak nem kell saját tulajdonúnak lenni, de a tulajdonosainak is részt kell venniük a hitelügyletben.

Lízing segítségével tehát akkor juthat lakáshoz, ha plusz ingatlan bevonható az ügyletbe fedezetként. Ha ez megoldható, kérjük, töltse ki ajánlatkérő nyomtatványunkat, és Tanácsadóink tájékoztatni fogják az elérhető lakáslízing konstrukciókról.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Valaki értelmes magyarázza el, hogy most akkor kell önerő lakáslízing esetén vagy nem?
Illetve milyen lakást lehet eme formában hitelre megvenni?
Mi lehet önerő? Pl. 2 gyerek x éven belüli vállalása, s az utánuk járó szocpol megelőlegezve?
Használt lakás esetén milyennek “érdemes” lennie: felújított vagy átlagos állapotú?

Tisztelt Hitelnet!
Ha euró alapú lakáslízinget szeretnék igénybe venni használt lakás vásárlásához, akkor mennyi saját erőt kell felmutatnom?
Köszönettel: Béla