Tisztelt Hitelnet!

Párommal lakáslízinget szeretnénk felvenni. Elsősorban az érdekelne, hogy házastársi kapcsolat szükséges-e, vagy akkor is kaphatunk lakáslízinget, ha csak együtt élünk mindenféle papír nélkül?

Rendszeres jövedelemmel, és másfél millió forint önerővel rendelkezünk. Körülbelül hét milliós értékben keresgélünk lakást. Azt kérdezném még, hogy számít valamit a lakáslízing felvételkor az, hogy Budapesten, vagy vidéken tervezzünk a vásárlást? Gyermekünk egyelőre nincs.

Köszönöm tájékoztatását.
Andrea

Kedves Andrea!

Lakáslízing igénylésénél nem feltétel a házastársi kapcsolat. Élettársak és egyedülálló személyek egyaránt élhetnek ezzel a finanszírozási formával lakásvásárlás esetén. Élettársak esetén nem kell igazolni hivatalosan ezt az együttélési formát.

A jelenlegi jogszabályi rendelkezések lakáslízing esetén a lízingelni kívánt ingatlan piaci értékének maximum 80%-áig teszik lehetővé a finanszírozást forint alapú konstrukció esetén. Euró alapon ez az arány még kevesebb, csupán 65%.

7 milliós lakás esetén a 1,5 milliós önerő fentiek alapján még éppen elegendő lehet, de a ténylegesen adható lízing összegét nemcsak a vonatkozó jogszabály, hanem a bankok saját finanszírozási aránya is befolyásolja, ami ennél lényegesen alacsonyabb is lehet. A lakáslízing mértéke nagyban függ az igénylők jövedelmi helyzetétől és az sem mindegy, hogy a lakásvásárlást Budapesten vagy vidéken tervezik. Minden tényezőt figyelembe véve a lakáslízing összege a  lakás forgalmi értékének 50-80%-a között valószínű. Ezek alapján tehát nem biztos, hogy a 1,5 millió forint saját erő elég a lakáslízing felvételéhez.

Javasoljuk, hogy töltse ki ajánlatkérő adatlapunkat, s a részletek ismeretében Lízingszakértőink tájékoztatni fogják az esetlegesen elérhető legkedvezőbb termékekről, illetve a szükséges önerő mértékéről.

 

 

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése