Kedves hitelinfó!
Új lakást szeretnénk vásárolni / új építés ikerház /. azt szeretném kérdezni hogy melyik jobb választás a lakáslízing vagy a jelzáloghitel. Devizakülföldiek vagyunk, én állandó munkaviszonyban, párom pedig egyéni vállalkozó. Információim szerint új építésű ingatlan vásárlása esetén kedvezőbbek a feltételek mint lakáslízing mint a hitelek körében. Sokat olvastam mind 2 fajtáról de szeretném kikérni szakértők véleményét is hogy melyik a célszerűbb választás.
Köszönöm szépen
Várom válaszukat
Kérdést feltette: Toni

Kedves Toni!

Devizakülföldiként lakáshitelt és lakáslízinget egyaránt igényelhetnek. Amivel feltétlenül tisztában kell lenni az, hogy míg lakáshitel esetén Ön már a nevén lévő ingatlan után fizeti a havi törlesztést, addig lakáslízing esetén csak a futamidő lejárata után válik az ingatlan tulajdonosává.

Újépítésű lakóingatlan finanszírozásához államilag támogatott lakáshitel is igényelhető, ami kedvezőbb a piaci kamatozású konstrukcióknál. Az állam ugyanis a futamidő első 20 évében kamattámogatást biztosít, melynek mértéke az eltartott gyermekek számától függ. Ha még nincs gyermekük, akkor is jár a kamattámogatás, ám ebben az esetben a legalacsonyabb mértékű.

A lakáslízing előnyeként egyrészt azt kell megemlíteni, hogy a finanszírozott összeg ÁFA részére (25%) nem kell kamatot fizetni. Másrészt magasabb a finanszírozás aránya, mint lakáshitel esetén: forint alapú konstrukció igénylésével érhető el a legmagasabb összeg: hitel esetén a forgalmi érték 80%, lízing esetén a 80%-a.

Hogy a jelenlegi kamatkondíciók figyelembevételével melyik finanszírozási móddal jár jobban, azt megtudhatja, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat. Hiteltanácsadóink ismertetni fogják a lehetőségeinek megfelelő legkedvezőbb konstrukciókat.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése