Tisztelt Hitelnet!

A jelenlegi munkahelyemen 2 hónapja dolgozom, előtte 8 hónapig volt munkaviszonyom. Olyan másfél hónap telhetett el a kettő között, de ez gondolom már túl sok. A bejelentett fizetésem nettó 130 ezer, 7-8 milliót szeretnék felvenni budapesti használt lakásra, 15-20 évre, ha megoldható, akkor adóstárs nélkül.

A másik ötletem, hogy anyukám veszi fel a hitelt, bár ő most 65 éves, így nem tudom, kapna-e, de ha csak lakáslízinggel oldható meg, akkor az is megfelel. Az ő nyugdíja 120 nettó, mellette van egy szerény, évi 1 millió körüli bevételt hozó egyéni vállalkozása.

C terv, valamelyikünk felvesz hitelt/lízinget, és a másik jön adóstársnak. Ami fontos, hogy a vidéki lakásunkat (ez anyu nevén van) nem akarom belevonni, ez megoldható valamilyen formában?

Remélem tudnak nekem ajánlani valamit, mert kezdek bekattanni az albérletektől.
Köszönöm.

Kedves Kérdező!

Hitel és lízing felvételénél a bankok abban az esetben tekintik folyamatosnak az igénylő munkaviszonyát, ha a két munkahely létesítése között nem telt el 30 napnál hosszabb idő. További feltétel, hogy a jelenlegi munkahelyen legalább a 3 hónapos munkaviszony meglegyen. Előzőek alapján tehát lakáslízing vagy lakáshitel igénylésénél Ön akkor minősülhet hitelképesnek, ha meglesz a 3 hónap munkaviszonya a mostani munkahelyén.

Amennyiben a fizetőképesség javítása érdekében bevonja édesanyját a lízing- vagy hitelügyletbe, akkor az ő életkorát is figyelembe kell venni a maximális futamidő meghatározásakor, vagyis ebben az esetben rövidebb futamidőre vehető fel a hitel.

Amit még tudni kell a használt lakás vásárlásához nyújtott lízingről és hitelről az a következő: a teljes vételár sem lízing, sem hitel esetén nem vehető fel, tehát mindkét esetben szükség van önerőre. A finanszírozási arányokat szabályozó rendelet szerint a maximálisan felvehető összeg mindkét esetben a lakás forgalmi értékének 80%-a. A bankok tényleges finanszírozási aránya a 80%-nál általában kisebb, a lakás területi elhelyezkedésétől, állapotától és a hitelfelvevők jövedelmi helyzetétől függően. A lakás teljes értéke csak plusz fedezet bevonásával érhető el, amit Önök éppen elkerülni szeretnének.

Önerő vagy plusz fedezet nélkül sajnos nem tudunk az igényeiknek megfelelő konstrukciót ajánlani. Amennyiben megoldható vidéki lakásuk bevonása, akkor kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink a részletek ismeretében személyre szóló, díjmentes lízing- illetve hitelajánlatot készítenek Önöknek!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kedves Hitelnet!
Tekintve hogy a jómúltkor feltett kérdésemre nem sikerült válaszolniuk, ellenben kaptam a tetű portáljuktól egy rakás idióta spamet a hitelkiváltástól az akciós …..nagyobbításig, kérem tekintsék a kérdésemet tárgytalannak… majd megkérdezem a bankot, nekem különösebben nem érdekes, ki kapja a jutalékot. 🙂
Kérem töröljék az adatbázisukból a címemet.
Azonnal, amennyiben lehetséges. Ha nem, akkor is.