Tisztelt Szakértő!

Vállalkozóként tevékenykedem már két éve, és úgy látszik, működőképes lesz hosszú távon is az üzlet. Jelenleg üzlethelyiséget bérlek, de szeretnék a jövőben sajátot vásárolni. Egyéni vállalkozás formájában dolgozom. Jövedelmemet az adóhatóság által igazolni tudom. Köztartozásom nincsen.

Arról érdeklődnék, hogy lakáslízinget igénybe vehetek-e egy körülbelül 6 milliós üzlethelyiség megvásárlására?
Ekkora összeg esetén mekkora önerő szükséges? Ha jól tudom, lízing esetén sem lehet hozzájutni a teljes vételárhoz, tehát valamennyi saját erővel kell rendelkeznem.
Lakáslízing esetében igénybe lehet venni bármilyen kedvezményt (kamatkedvezmény vagy költségkedvezmény)? Ha igen, akkor kérem erről is legyenek szívesek tájékoztatni.

Várom válaszát.
Köszönettel.
Üdv, Katalin

Kedves Katalin!

Pénzügyi Partnerünknél van lehetőség kisebb, önálló üzlethelyiség lízinggel történő finanszírozására. A lízing biztosítéka ez esetben az üzlethelyiségre vonatkozó, az adott pénzintézet javára bejegyzett 1/1 arányú tulajdonjog.

A maximálisan igénybe vehető lízing összege területileg eltérő. A lízing összege a hitelbírálat eredményétől függően az üzlethelyiség forgalmi értékének maximum a 80%-a lehet. A szükséges önerő mértékét az üzlethelyiség földrajzi elhelyezkedésén kívül a lízingbevevő jövedelmi helyzete határozza meg. A jövedelemvizsgálat során a hivatalosan igazolható jövedelem mellett figyelembe kell venni a lízingbevevő rendszeres kiadásait, esetleges meglévő hiteltörlesztését is.

Ahhoz, hogy Szakértőink ki tudják számolni, mennyi önerő szükséges az adott üzlethelyiség finanszírozásához, ismerniük kell tehát, hogy helyileg hol van az Ön által lízingelni kívánt ingatlan, illetve mennyi az Ön igazolt jövedelme. Ezeket az információkat online nyomtatványunk kitöltésével adhatja meg.

Lakáslízing esetén az állam nem biztosít kamatkedvezményt a havi lízingdíj megfizetéséhez, tehát a lízing nem államilag támogatott konstrukciót jelent, ám bizonyos időszakokban elérhető díj- illetve akár kamatkedvezmény. A bankok aktuális akcióit személyre szabott, díjmentes lízingajánlatunkból szintén megismerheti.

A lízing futamideje maximum 35 év lehet tekintettel arra, hogy a lízingbevevő életkora a lízingszerződés lejáratakor nem lehet több 70 évnél. A várható lízingdíj összegéről gyorsan és egyszerűen tájékozódhat Ön is, ha online kalkulátorunkat igénybe veszi. Ha valamelyik lízingkonstrukció elnyeri tetszését, további információért kérjük küldje el ajánlatkérését!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Magántulajdonú, 40m2-es üzlethelyiséget szeretnék megvenni. Irányár: 15.800.000.- Ft.
Hány évre és milyen havi törlesztéssel kaphatnék?