Tisztelt Hitelnet!

Párommal új lakást szeretnénk vásárolni. Érdekelne bennünket, hogy lakáslízing esetén milyen lehetőségeink lennének. Először is azt szeretnénk tudni, hogy milyen devizanemben igényelhető és mekkora a maximális összeg?

Jövedelemigazolás gondolom szükséges hozzá. Mekkora jövedelmet kell igazolnunk?

Elképzelhető, hogy lesz lehetőségünk korábban visszafizetni. Megtehetjük-e ezt? Ha igen, akkor ez jár-e valamilyen költséggel?

Végül arra lennénk kíváncsiak, hogy 10 milliós összeg esetén mekkora havi lízingdíjra számíthatunk 15 illetve 20 éves futamidő esetén?

Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel: Edina

Kedves Edina!

Lakáslízing forint és euró alapon egyaránt igénybe vehető. A kétféle konstrukció között az egyik lényeges különbséget a finanszírozás mértéke jelenti. Míg euró alapon a finanszírozási arány az új lakás forgalmi értékének maximum 65%-a lehet, addig forint alapon akár a 80%-ig is el lehet menni. Mindez az igazolható jövedelmek, valamint a rendszeres kiadások összegétől függ.

Lakáslízing igényléséhez már a minimálbér is elegendő, ám ilyen esetben lényegesen alacsonyabb a nyújtható lízing összege. Pontos számításokat jövedelmük és kiadásaik összegének ismeretében tudnak Szakértőink végezni.

Új lakásra igényelt lízing esetén is van elő- és végtörlesztési lehetőség. Ennek díjtételeit a bankok aktuális Hirdetménye tartalmazza. Ez általában az előtörlesztett összeg 1%-a, de vannak olyan esetek is, amikor nem kerül felszámításra elő- vagy végtörlesztési díj.

Az aktuális lízingdíjakról online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat, illetőleg online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével személyre szóló, díjmentes lízingajánlatot is kérhet, melyből megismerheti a várható havi lízingdíjat, az aktuális kamatokat és a lízing igénylésének járulékos költségeit!

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt cím!
Az lenne a kérdésem, igényelhetnék-e lakáslízinget, ha BAR listás vagyok?