Tisztelt Hitelnet!

Használt lakást szeretnék lízingelni. Az ingatlan megyeszékhelyen található. A lakás vételára 9 millió forint. 4,5 millió forint saját tőkével rendelkezem. Pontosabban 6 millió forint önerőm van, de mivel a lakást fel is kell újítanom, ezért 1,5 millió forintot szeretnék meghagyni a felújításra, így 4,5 milliós lakáslízingre lenne szükségem.

Közalkalmazottként dolgozom 12 éve, a nettó bérem 130 ezer forint. Hiteltörlesztést nem fizetek egyik bank felé sem.

Arra lennék kíváncsi, hogy milyen feltételek mellett vehetném igénybe a lakáslízinget és mekkora összegű lízingdíjjal számolhatnék havonta?

Tájékoztatásukat várva és megköszönve,
tisztelettel: Bernadett

Kedves Bernadett!

A használt lakás vásárlásához nyújtható forint alapú lakáslízing mértéke az ingatlan forgalmi értékének legfeljebb 80%-a lehet - jogszabályi előírás szerint. Ezenkívül a lakáslízing összegét az egyes pénzintézetek finanszírozási aránya és a lízingbevevő jövedelmi helyzete is befolyásolja. A 9 milliós ingatlanra - tekintettel az Ön jövedelmi helyzetére és a lakás területi elhelyezkedésére is  - elvileg felvehető a kívánt összeg akár euró alapon is, 65%-os maximális finanszírozási arány mellett.

Lakáslízinghez minimum 3 hónapos munkaviszony szükséges. Ezen előírásnak Ön szintén eleget tesz. További követelmény, hogy az adós adatai negatív tartalommal nem szerepelhetnek a BAR listán.

A lakáslízing futamideje 5 és 35 év között lehet. A várható havi lízingdíj a kívánt futamidőre online lakáshitel kalkulátorunkkal könnyen kiszámolható. A különböző futamidőre kalkulált díjak közül Ön kiválaszthatja az igényeinek leginkább megfelelőt.

Ha személyre szóló ajánlat formájában szeretne tájékozódni a törlesztő részletről, akkor kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Az ügylet pontos részleteinek ismeretében Szakértőink személyre szabott lízingajánlatot készítenek Önnek díjmentesen!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm Önöket!
2007-ben az OTP-nél lízingeltem a lakásom. Svájci frank alapú lett a felvett 10 000 000 Ft. A válság óta jelentősen megnőtt /majdnem duplájára/ a törlesztő részlet.
A kérdésem az lenne, hogy fizethetném-e frankban a törlesztést?
Várva válaszukat további jó munkát kívánok önöknek!
István

Tisztelt Hitelnet!
Új lakás lízingelésében gondolkodunk a párommal. Kb. 7 millió forintra lenne szükségünk, amit maximum 15 évre szeretnénk felvenni.
Tudna tájékoztatni arról, hogy ez mekkora havi törlesztést jelentene forint illetve euró alapon?
Köszönettel: Flóra