Üdvözletem!

Arról szeretnék érdeklődni, hogy használt lakás vásárlásához a lakáslízing, vagy a lakáshitel nyújt-e kedvezőbb lehetőséget? Kisvárosi ingatlant szeretnék vásárolni, 7,4 millió értékben. 1,8 millió saját erővel rendelkezem, de jelenleg próbaidős munkahelyem van. Bár állítólag egy hónap múlva véglegesítenek, de meg kell várnom ezt a hitel-, illetve lízingfelvétellel, vagy próbaidősként is megkaphatom a kölcsönt, vagy a lízinget? Fedezetként sajnos egyikhez sem tudok felajánlani ingatlant, jelenleg albérletben élek.

Várom válaszát!
András

Kedves András!

Az aktuális jogszabály mind lakáshitel, mind lakáslízing esetén maximum 80%-os finanszírozást enged,  azaz a nyújtott kölcsön vagy lízing összege nem haladhatja meg a vásárolandó lakás piaci értékének 80%-át. Ebből kiindulva 1,8 millió forint saját erő elegendő is lehetne a finanszírozáshoz, azonban a ténylegesen adható összeget mindkét hitelforma esetén befolyásolja az igénylő jövedelmi helyzete illetve az, hogy helyileg hol található az ingatlan. Pontos számításokat ezek ismeretében tudnak Szakértőink végezni. Megfelelő fedezettség esetén plusz ingatlan bevonása nem szükséges.

Ami azonban jelen pillanatban problémát jelent, az a próbaidős munkaviszony. Próbaidő alatt sem lakáshitel, sem lakáslízing nem nyújtható. Mivel próbaidősként nem kaphat hitelt, meg kell várni, amíg véglegesítik. Addig is javasoljuk, hogy töltse ki ajánlatkérő adatlapunkat, s a megadott információk ismeretében Tanácsadóink tájékoztatni tudják arról, hogy a próbaidő lejárata után mely lakáslízing vagy lakáshitel konstrukció lesz elérhető az Ön számára!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése