Tisztelt szakértő!

34-37 éves házaspár vagyunk 94.000-96.000 nettó jövedelemmel, egy 3.000.000 Ft vételárú lakást szeretnénk megvásárolni lízingre, de önerőnk nincs. Úgy tudom, hogy önerő hiányában lehetőség van egy másik ingatlant bevonni. Azt szeretném megtudni, hogy ennek az ingatlannak mekkora értékűnek kell lenni?

Válaszukat előre is köszönöm!
Anita

Kedves Anita!

Lakáslízing esetén a lízingelni kívánt ingatlan értékének el kell érnie legalább a 4 millió forintot, így lízingügylet fedezeteként pénzügyi partnereinknél a 3 millió forint forgalmi értékű ingatlanra sajnos nem vehető igénybe lízing.

Járható út lenne azonban, ha a hitelügylet fedezeteként másik ingatlant fel tudnak ajánlani. A fedezeti ingatlannak nem szükséges saját tulajdonban lenni, sőt hozzátartozói megkötés sincsen. Mivel a megvásárolni kívánt ház nem fogadható el fedezetként, ezért a fedezetül felajánlott ingatlannak legalább akkora értékűnek kell lenni, amely elbír 3 milliós lakáshitelt.

Az ingatlanok finanszírozási aránya - mind lakáslízing, mind lakáshitel esetén - a forgalmi értéknek maximum a 80%-áig terjed. Ezt a mértéket azonban csökkentheti egyrészt az ingatlan földrajzi elhelyezkedése, másrészt az igénylők jövedelmi helyzete, vagyis rendszeres bevételeik és kiadásaik aránya.

Ahhoz tehát, hogy meg tudjuk mondani, milyen értékű lakóingatlant kellene bevonni a teljes vételár hitelből történő finanszírozásához, szükségünk lenne az előzőekben említett adatokra. Ezeket online űrlapunk kitöltésével adhatják meg, mely alapján Szakértőink ismertetni tudják a lehetőségeket. Ez esetben azonban nem lízing, hanem valamely lakáshitel kondíció jelenthet kedvező megoldást.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő!
Lízingelt lakáshoz szeretnék jutni a férjemmel, önerőnk sajnos nincs. Van a tulajdonomban egy lakás, amin haszonélvezet van, és a haszonélvező lakik benne. Beszámítható önerőként?
Köszönettel: Katalin

Tisztelt Hitelnet!
Lakás szeretnék lízingelni. Nincs elég önerőm, de van plusz ingatlanfedezetem. A plusz ingatlanom kb. 2,5 millió forintot ér. Ezt el tudják fogadni?
Köszönettel:
Oszkár