Tisztelt Hitelnet!

Használt házat szeretnék lízingelni. Az ingatlan megyeszékhelyen található, tégla építésű. Vételára 14 millió forint. Saját erővel rendelkezem, ennek összege 9 millió forint, tehát 5 millió forint felvételéről lenne szó.

Úgy tudom lakáslízing esetén a forint mellett euró alapú finanszírozás is lehetséges, ezért szeretném a lízinget választani. A gondom az, hogy a munkahelyemen, ahol évek óta határozatlan idejű szerződésem van, minimálbéres vagyok. Nem tudom, hogy minimálbérre adnak-e lakáslízinget.

Ha igen, akkor szeretnék egy összehasonlítást kérni a forint és euró alapú lízinglehetőségeket illetően.

Tájékoztatásukat előre is köszönöm!
Tisztelettel, Balázs

Kedves Balázs!

Lakáslízing esetén a vásárolni kívánt ingatlan vételára forint és euró alapú konstrukcióval egyaránt finanszírozható, azonban más-más finanszírozási arányban. A maximálisan nyújtható lakáslízing mértékét - a finanszírozás devizanemén kívül - befolyásolja egyrészt a lízingbevevő igazolt jövedelme, másrészt az ingatlan területi elhelyezkedése. Míg forint alapon - a vonatkozó jogszabály szerint - a ház piaci értékének legfeljebb 80%-a vehető fel, addig euró alapon maximum a 65%-a.

Legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszonyból származó, minimálbért elérő keresettel már benyújtható a lízingkérelem, azonban minimálbérrel kisebb a felvehető lízing összege. Az Ön által leírtakat figyelembe véve (megyeszékhelyen lévő ingatlan, minimálbér) azonban mind forint, mind euró alapon elérhető az 5 milliós lízingösszeg annak köszönhetően, hogy az ingatlan értékéhez viszonyítva kisebb összegű finanszírozásról van szó.

A forint és euró alapú lakáslízingre vonatkozó ajánlatukat online adatlapunk kitöltésével kérheti. Személyre szóló, díjmentes lízingajánlatunkból megismerheti a várható havi lízingdíjat, a felmerülő költségeket és az aktuális kamatkondíciókat!

További kérdés esetén Szakértőink készséggel állnak rendelkezésére!

 

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Én a párommal szeretnék használt lakást lízingelni. Mindketten minimálbéresek vagyunk. A kérdésem az lenne, hogy két minimálbérre igénybe tudjuk-e venni ezt a lehetőséget?
Válaszukat előre is köszönöm.
Ferenc