Tisztelt Hitelnet!

Lakásvásárlást tervezek, és a vételárnak körülbelül a fele már megvan. Azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e úgy a lakáslízing lehetőségével élni, hogy nem az egész vételárra lenne szükségem, csak annak egy részét fedezném így? Vagy esetleg kedvezőbb elbírálásra számíthatok, mivel rendelkezem önerővel?

Úgy hallottam, hogy a lakáshitelnél kedvezőbb feltételekkel és törlesztő részletekkel számolhatnék, ha inkább lízingelnék. Valóban így van ez, vagy ilyen szempontból mindegy, hogy lakáshitel, vagy lízing mellett döntök? Összességében melyik finanszírozási móddal járok jobban?

4 millió forintról lenne szó, jövedelmem 110 000 forint, ebből személyi kölcsönt törlesztek jelenleg havi 14 000 forintjával. Ez mennyire fog gondot okozni az elbírálásnál?

Tájékoztatását előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Barbara

Kedves Barbara!

Mivel a lízingelni kívánt lakás teljes vételára nem vehető fel, ezért határozottan pozitívum, ha a lízingbevevő rendelkezik saját erővel. Ezt törvényi szabályozás is előírja. A lízingelendő ingatlan forgalmi értékének legfeljebb a 80%-a finanszírozható lakáslízinggel, a vételár fennmaradó részével önerőként kell rendelkezni, illetve ennek hiányában egy másik ingatlanra felvett kölcsön jelenthet megoldást. A lízing 80%-os finanszírozási arányát mérsékelheti az igénylő jövedelmi helyzete - esetleges meglévő hiteltörlesztése, jelen esetben a 14 ezer forintos személyi kölcsön törlesztés - és az ingatlan területi elhelyezkedése. Ha a vételár közel fele önerőként rendelkezésre áll, akkor a lízingkérelem pozitív elbírálására számíthat, amennyiben az igénylés egyéb feltételei is teljesülnek.

Mind lakáslízing, mind lakáshitel esetén elérhetők kedvező feltételű konstrukciók és alacsony havi törlesztő részlet, illetve lízingdíj, de egyénfüggő, hogy ki melyik típusú termékkel jár jobban. Azt tudjuk javasolni Önnek, hogy online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével küldje el ajánlatkérését, s Szakértőink megkeresik az Ön igényeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelő lízing- és hitelkonstrukciókat, melyeket összevetve eldöntheti, hogy melyiket igényli.

Az aktuális törlesztő részleteknek honlapunk segítségével nézhet utána. Míg a lakáshitelek között a legkedvezőbb forint alapú konstrukciókat találja, addig lakáslízingnél a forint mellett euró alapú finanszírozás is választható. Az eurós kamatok ugyan kedvezőek, de nem szabad megfeledkezni az árfolyamkockázatról! Továbbá tudni kell, hogy euró alapú lakáslízingnél az ingatlan értékének maximum 65%-a nyújtható.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Cím,
lakáslízing szerződést szeretnénk kötni. Ezzel kapcsolatban kérnék egy személyes találkozót.
Köszönettel.