Tisztelt Hitelnet!

Lakást szeretnék lízingelni. A lakás ára 9 millió forint. Ennek a felével rendelkezem, a lízing összege tehát 4,5 millió forint lenne.

Kérdésem az lenne, hogy jövedelemigazolás nélkül is van-e lehetőségem a lízing igénylésére, hiszen nem olyan nagy összegről lenne szó, csupán a lakás értékének felére lenne szükségem.

A jövedelemigazolással az a helyzet, hogy most jöttem haza egy külföldi munkáról. Szeptember-október környékén megyek ismét, de egy másik céghez. A régi cégemnél már nem vagyok alkalmazásban, az újnál pedig még nem, ezért nem tudok sehonnan kérni munkáltatói igazolást. Folyószámla kivonattal tudom igazolni az eddig keresetemet több mint két évre visszamenően.

A jövedelmem 1.500 euró körül volt eddig, a jövőben ennél valamivel több lesz, tehát a havi törlesztés biztos, hogy nem fog problémát jelenteni.

Mit tudnának tanácsolni ebben az esetben?
Válaszukat előre is köszönöm!
Ottó

Kedves Ottó!

Lakáslízing igényléséhez minden esetben szükség van jövedelemigazolásra. Ettől abban az esetben sem lehet eltekinteni, ha a finanszírozás aránya viszonylag kisebb mértékű. A kötelező jövedelemvizsgálatot jogszabály írja elő a hitelintézetek számára 2010 júniusa óta. Nincs ez másként lakáshitelek esetén sem.

A lízing igénybevételének feltétele alkalmazotti munkaviszony esetén, hogy a lízingbevevő legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszonnyal rendelkezzen jelenlegi munkahelyén. Az adós nem állhat próbaidő alatt.

Lakáslízing igénybevételére tehát akkor lesz lehetősége, ha az új munkahelyen legalább 3 hónapot eltölt. A munkáltatói igazolás formanyomtatvány, melyet oda tudunk adni az Ön részére. A jövedelemigazolás részeként mellékelni kell majd a munkabért tartalmazó folyószámla kivonatokat is, ha továbbra is bankszámlára utalják majd a fizetését. Szükség lehet esetleg a külföldi munkaszerződésre, s mindezek hivatalos magyar fordítására is.

Ha meglesz a szükséges munkaviszonya, kérjük, töltse ki majd online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Szakértőink ismertetni fogják az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő lízingkonstrukciókat!

 

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Lakáslízinget szeretnék és mik volnának a feltételek? Gyesen vagyok, meg családit.
Sürgősen kérem válaszoljanak!