Tisztelt Szakértő!

A lakáslízing lehetőségekről érdeklődnék. Lenne most egy nagyon jó lehetőség arra, hogy áron alul hozzájussak egy használt lakáshoz. A gond az, hogy jelenleg sajnos nem rendelkezem munkahellyel, de aktívan keresem a lehetőségeket.

Lakáshitellel kapcsolatban már érdeklődtem, de jövedelemigazolás nélkül sajnos egyik banknál sem jártam sikerrel. Arról szeretnék érdeklődni, hogy van-e bármilyen lehetőségem most arra, hogy lakáslízinget vegyek igénybe hivatalos jövedelemigazolás nélkül. Az igaz, hogy munkáltatói igazolást nem tudok felmutatni, de bankszámlámra rendszeresen érkezik jövedelem, mert elvállalok be nem jelentett munkákat.

Rendelkezem egyébként már egy 8, 5 milliós lakással, aminek egyedüli tulajdonosa vagyok, haszonélvező nélkül. Számít ez valamit a fedezet gyanánt, vagy egyáltalán nincs így lehetőség arra, hogy valamelyik bank eltekintsem a jövedelemigazolástól? Ha mindenképpen szükség van munkáltatói igazolásra, akkor mennyi az a minimum munkaviszony, amire kaphatok esetleg lakáslízinget?

Köszönöm a választ.
Dénes

Kedves Dénes!

A jövedelemigazolás nemcsak a lakáshiteleknél, de a lakáslízing igénylésénél is követelmény. A hitelintézetek számára jogszabály teszi kötelezővé a jövedelemvizsgálatot. Enélkül nem nyújtható sem hitel, sem lízing. A jövedelemigazolásnak hivatalos, bejelentett munkaviszonyról kell tanúskodnia. A nem hivatalos munkaviszonyból származó bevételét egyik bank sem tudja elfogadni még abban az esetben sem, ha az a saját névre szóló lakossági bankszámlájára érkezik.

Nem mindegy az sem, hogy a lízingbevevőnek mióta van munkaviszonya és mennyi a nettó keresete. Lakáslízing igényléséhez legalább 3 havi folyamatos munkaviszonnyal kell rendelkeznie a lízingbevevőnek a jelenlegi munkahelyén és keresetének el kell érnie legalább a mindenkori minimálbér összegét.

A plusz ingatlanfedezet nem helyettesíti a jövedelemigazolást, így hiába van már a tulajdonában egy 8,5 millió forintot érő, tehermentes lakás, az legfeljebb a szükséges önerőt pótolhatná. Lakáslízing és lakáshitel igénybevételére Ön tehát akkor lehet jogosult, ha sikerül hivatalosan is elhelyezkednie, s az aktuális munkahelyén eltölt legalább 3 hónapot. Fontos, hogy a lízingbevevő próbaidőn sem lehet.

Azt javasoljuk, ha sikerül a szükséges munkaviszonyt megszereznie, s még aktuális lesz a lakáslízing, akkor küldje el online ajánlatkérését, Szakértőink ismertetni fogják az elérhető lízingkonstrukciókat, melyek legkedvezőbb törlesztő részletei megtekintehetőek lesznek oldalunkon.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése