Tisztelt Hitelnet!
A jelenlegi gyenge forint mellett véleményünk szerint különösen megérné deviza alapon lakást vásárolni. Azt tudjuk, hogy hitelt csak forint alapon lehet felvenni, de mi a helyzet a lakáslízinggel? Mennyi saját erő kell (kell-e egyáltalán) és milyen jövedelmet vár el a bank.
Előre is köszönöm a választ és a javaslatot.
T.
Kérdést feltette: T.

Kedves Érdeklődő!

Lakáslízing esetén a jelenlegi jogszabályi környezet lehetővé teszi a deviza alapon történő finanszírozást. Ebben az esetben azonban magasabb az elvárt saját erő aránya, mint forint alapú finanszírozás esetén. A lízingbevevő jövedelmi helyzetétől függően a lízingelni kívánt ingatlan forgalmi értékének maximum 65%-a igényelhető. Ezt azt jelenti, hogy euró alapú lakáslízing esetén a vételár (forgalmi érték) 35%-ával kell rendelkezni saját erőként.

Lakáslízing már akár három hónapos munkaviszonyból származó, minimálbért elérő jövedelemmel is igényelhető. A finanszírozás mértéke azonban a jövedelem függvénye. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Tanácsadóink ismertetik Önnel a jelenleg elérhető lakáslízing konstrukciókat.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése