Lakáslízing hitelnek minősül-e?

Afelől szeretnék érdeklődni,hogy a lakáslízing hitelnek minősül-e?
Az otp kapcsolattartója állítása szerint a lízing nem hitel!
Kérdem én: akkor mi, ha nem hitel?
Valamint: “zárt végű” lakáslízing esetében azt hallottam több szakembertől, hogy ha deviza alapú is, akkor sem számolhatnak fel végtörlesztés esetén árfolyam különbözetet a “zárt” végű konstrukció miatt. “Nyílt”végű esetén igen. Ez valóban így van?

Üdvözlettel. Erika
Kérdést feltette: Erika

Kedves Erika!

A rögzített árfolyam igénylésének feltételei között a kérdésére vonatkozó feltétel így szól: „olyan jelzáloghitelük van, amely lakóingatlanon alapított zálogjoggal fedezett”. Mivel lakáslízing esetén nem kerül zálogjog bejegyzésre, így a lízing nem tartozik ebbe a kategóriába és jelenleg nem kérhető az árfolyamrögzítés.

Elő- és végtörlesztési díj zárt és nyílt végű lakáslízing esetén egyaránt felszámításra kerül. Vannak azonban olyan esetek, amikor a díj mértéke 0%. Az elő- és végtörlesztés aktuális díjairól az online is elérhető banki Hirdetményekből lehet tájékozódni.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
5 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Ha jól értelmezem, tehát a lakáslízing nem tartozik a lakáscélú devizahitelek közé. Ezt zömmel azok vették igénybe, akiknek az önerő befizetése is gondot okozott. Lakáshegyeket hirdettek 0% önerővel, csak vigyék a banki beruházásban épült lakásokat. Most meg nem hitel? Akkor mi? Bérlet? Ha bérlet, akkor köszönöm, de ennyi volt, nem kérek belőle többet! Visszaadom a lakást és jó napot!
Ha pedig hitel, akkor ugyanannyi jogomnak kell lenni a devizahitel megnyomorításából kimászni, mint a többi sorstársnak, ha nem vagyunk KIREKESZTETTEK nyomorúságunkból kifolyólag.

Lakáslízingem van !!!

Kérhetem a végtörlesztést vagy nem ????
Ha nem akkor a Fidesz tegye azt amire gondolok !!!!

Egy hozzáértő választ megköszönnék előre is !!!
Köszönöm !!!

T. cím!

A kérdésemre sajnos nem kaptam választ: nem az volt a kérdésem,hogy árfolyamrögzítés kérhető-e,hanem az,hogy a lízing hitelnek minősül-e?

Ha egyösszegben szeretném kifizetni a lízinges “hitelem-”, akkor a 180.-ft-os árfolyammal lehetséges-e? Hiszen a lízing a hitel egy bizonyos fajtája. Ha igényléskor a hitel feltételeinek kell megfelelni és úgy is kezelik,akkor a későbbiek folyamán is hitel.Emögött is ingatlanfedezet van!

Vagy a “nagy Bank” így szeretne ingatlant ‘szerezni” – szinte féláron (haszonnal egybekötve) ingatlanhoz hozzájutni?


5
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x