Üdvözletem!

Kérdésem: szeretnék megvásárolni egy 6,3 millió Ft értékű használt lakást Budapesten.
Lízing vagy lakáshitel is érdekelne.

37 éves nő vagyok. A nettó jövedelmem (munkabér) 70.900.- Ft. Kapok még családi pótlékot (12.000.- Ft), illetve gyerektartást szóbeli megállapodás alapján. (Ez minimum 30.000.- Ft/hó, de a gyermek édesapja minden egyéb felmerülő költségbe korrektül beszáll).
Diákhitelem van, aminek a havi törlesztése 5.000.- Ft (kicsivel alatta is van), egyéb hitelem, tartozásom nincs.

Kb. 3.000.000 Ft hitelre lenne szükségem, a többivel rendelkezem, mint önerő.
Milyen lehetőségeim lennének? Sürgős lenne a dolog, mert igen jó lakásra bukkantam..

Tehát a hitel lehetősége érdekelne, valamint, hogy milyen papírokat kell benyújtanom, és a gyerektartást, mivel szóbeli megállapodás alapján kapom, hogyan kell igazolnom? (amennyiben számít, mint bevétel).. úgy értem, kössünk papíron megállapodást, vagy létezik formanyomtatvány?

Válaszukat előre is nagyon köszönöm, üdvözlettel:
Szandra

Kedves Szandra!

Használt lakás vételárának kifizetéséhez lakáslízing és lakáshitel egyaránt kérhető. Az igénylés alapfeltétele legalább a minimálbér összegét elérő jövedelem. Az igazolt jövedelmek összegétől függően a megvásárolni kívánt lakás forgalmi értékének az 50-80%-a vehető fel.

A családi pótlék és a gyermektartás kiegészítő jövedelemként elfogadható. Mindkettő jövedelmet igazolni kell. A gyermektartási díj igazolásaként a bankok 30 napnál nem régebbi igazolást fogadnak el annak a személynek (ebben az esetben a gyermek édesapjának) a munkáltatójától, aki a gyermektartást fizeti.

A diákhitel törlesztését a jövedelemvizsgálat során figyelembe kell venni. A törlesztésére fordított összeg a felvenni kívánt lakáslízing, illetve hitel havi törlesztő részletre fordítható összeget csökkenti.

Személyre szóló lízing-, illetve hitelajánlatunkhoz online ajánlatkérő nyomtatványunkat kellene kitöltenie, s Szakértőink ez alapján rövid időn belül tájékoztatni fogják a finanszírozási lehetőségekről!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

9 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Válaszukat nagyon köszönöm! Ez eléggé elkeserítő, ugyanis amikor “megszületett” a lakáslízing lehetőség, a munkahelyemen a bank által tartott tájékoztató alapján arról volt szó, hogy ez milyen jó lehetőség, hiszen a lízing átvihető másik ingatlanra, a lakást ki is adhatom, stb, stb. Ezek szerint az utóbbi igaz…csak! Munkámból adódóan elképzelhető, hogy költöznöm kell, akkor mit csinálok a lízingemmel, meg a lakásommal?!
Válaszukat még egyszer megköszönve: T

Tisztelt Hitelnet Csoport!
Lakást lízingeltem 2010-ben. Bővül a családom és a jelenlegi lakás mérete nem a legmegfelelőbb, szeretném nagyobbra cserélni! Milyen lehetőségeim vannak? Konkrétan az érdekelne, hogy a jelenlegi lízingemet átvihetem-e másik ingatlanra, vagy csak úgy tudok ebből “kiszállni”, ha ezt a lakást eladom, kifizetem a hitelt és kezdek egy újat?

Üdvözletem!
Lakást szeretnénk vásárolni a párommal, aki első gyermekünket várja. Jelenleg albérletben lakunk, de a születendő gyermekünket nem szeretnénk albérletbe haza vinni. Neki sajnos nincs keresete, mivel egy hónapja rúgták ki a munkahelyéről. Az én keresetem 110 ezer forint körül alakul és 2011. 02. óta közalkalmazott vagyok. Jelenlegi munkahelyemen 2012. 07. óta vagyok, amely az OMSZ. Nem tudom, hogy a lakáshitelt vagy a lakáslízinget válasszuk. A kiszemelt ingatlanunk egy 5,4 milliós családi ház.
Segítségüket előre is köszönöm!

Tisztelt Szakértő!
Érdeklődni szeretnék a lakáslízingről. Szeretnénk házat venni, de a férjem előző párja elintézte, hogy ő felkerüljön a BAR listára. Házassági szerződéssel, az “én” pénzemből fizetnénk az önrészt, s a törlesztőket is “én” vállalnám. Fix munkahelyem van, havi nettó 150 ezres keresettel, plusz havi 80/90 ezres lakhatási támogatással. 4 millió hitelre lenne szükségünk. Van rá esély, hogy megkapjuk?
Köszönöm.

Tisztelt Válaszadó!
Köszönöm szépen a gyors reagálást.
Kaptam számomra értékes információt, de a legfontosabbal kapcsolatban nem.. ahogy olvasgattam a honlapot, a lízing egyszerűbbnek tűnik a hitelnél, amennyiben ez érdekel, a fent leírt jövedelmem alapján kaphatok?
Elnézést, de a rossz tapasztalatok miatt személyes adatot nem adok meg online, ha a válasz számomra kedvező, akkor személyesen szeretnék a lehetőségeimről pontos tájékoztatást kérni, de mielőtt felkeresem Önöket, szeretnék tisztában lenni azzal, hogy a bevételeim alapján hozzájuthatok-e a hiányzó összeghez? Mert én úgy értelmeztem, hogy minden előírásnak megfelelek, de ha mégsem, úgy máshol keresgélek..
Válaszát előre is nagyon köszönöm, szép napot, üdvözlettel:
Szandra