Tisztelt Hitelnet!

Szeretném kihasználni az alacsony ingatlanárakat, és még az idén használt lakást vásárolni. Vidéken élek, és ahogy nézelődtem, már 6 millió forintért is egész jó panellakások vannak.

Elsősorban arról szeretnék érdeklődni, hogy lakáslízing alkalmával jövedelmem nagysága mennyiben járul hozzá a várható törlesztő részletek nagyságához? 129 000 forint a fizetésem, és szükség esetén akár adóstársat is be tudok vonni a lízingügyletbe. Az adóstárs évtizedes folyamatos munkaviszonnyal rendelkezik és viszonylag magas a jövedelme. Őt csak akkor szeretnék bevonni, ha az én jövedelmem nem elég a szükséges összeghez, illetve ha ily módon kedvezőbb hiteltörlesztés érhető el. Természetesen jó lenne minél alacsonyabb részletekben törleszteni.

Továbbá az is érdekelne, hogy létezik a lakáslízing esetében is valamilyen kamattámogatási rendszer? Olyasmire gondolok, mint a lakáshitelek esetén kérhető otthonteremtési kamattámogatás. Vagy esetleg ez ugyanúgy vonatkozik lakáslízingre is, mint lakáshitelre?

Köszönöm a választ.
Ildikó

Kedves Ildikó!

A jövedelem nagysága elsősorban a maximálisan nyújtható hitelösszeg megállapításánál játszik szerepet, de vannak olyan hitelkonstrukciók is, ahol a banki referenciakamat mellett felszámított kamatfelár kisebb, ha az adós igazolt jövedelme viszonylag magas.

A lakáslízingre vonatkozó jogszabály forint alapú finanszírozás esetén az lízingelni kívánt ingatlan értékének legfeljebb 80%-áig teszi lehetővé a lakáslízing felvételét. Ez a 6 millió forint értékű használt lakás lízingje esetén maximum 4,8 millió forintos lízingösszeget jelent. A ténylegesen jóváhagyható összeget azonban befolyásolja a lízingbevevők jövedelmi helyzete és a lízingelni kívánt lakás területi elhelyezkedése. A lakáslízinghez szükséges saját erő mértéke az előzőek figyelembevételével határozható meg.

Lakáslízing esetén nincsen kamattámogatási lehetőség. Az otthonteremtési kamattámogatás lakáslízingre nem, csak lakáshitelre vonatkozik. A lakáslízing konstrukciók piaci kamatozás mellett érhetők el. A várható lízingdíj összegéről egyszerűen és gyorsan tájékozódhat honlapunk segítségével.

Ha szeretné összehasonlítani a legkedvezőbb lakáslízing konstrukciókat az otthonteremtési kamattámogatás keretében elérhető lakáshitelekkel, akkor ebben szintén online Hitelkalkulátorunk lehet a segítségére, illetve ajánlatkérő adatlapunk kitöltésével személyre szabott, díjmentes lízing- és hitelajánlatunkat is kérheti.

További kérdések esetén is forduljon bizalommal a Hitelnet Szakértőihez!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése