Tisztelt Hitelnet!

Éppen lakáslízinget szeretnék felvenni, de sajnos pont most váltok munkahelyet és az sem egészen biztos, hogy magyarországi cégnél fogok elhelyezkedni. A lakásvásárlást komolyan gondolom, hiszen párommal együtt költöznénk.

Amennyiben külföldi munkavállalóként veszem fel a lízinget, úgy milyen feltételek vonatkoznak majd rám, illetve milyen papírokat kell majd a bankba bemutatnom a lízinghez?
Lehetséges, hogy a párom jövedelemigazolását is bekéri a bank? Ő már 2 éve ugyanazon a munkahelyen dolgozik, és nem tervezi a munkahelyváltást sem.
Az igaz, hogy a lízingelendő lakás esetében is elképzelhető, hogy ingatlanfedezetet kérnek tőlünk? Ez lehet a lízingelendő lakás is, amelyet bevonnak a szerződésbe?

Válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Csaba

Kedves Csaba!

A külföldi munkaviszony nem kizáró ok lakáslízing igénylésénél, ám a lízingbevevőnek az aktuális munkahelyén legalább 3 hónapos munkaviszonnyal kell rendelkeznie. A munkahelyváltás tehát okozhat némi problémát. Fentiek értelmében a lakáslízing igényléséhez tehát meg kell várni a 3 hónapos munkaviszony meglétét.

Külföldi munkavállalóként 30 napnál nem régebben kiállított munkáltatói igazolást kell majd benyújtania. Amennyiben bankszámlára fog érkezni a munkabére, akkor az utolsó 3 havi kivonatra is szükség lesz. Hitelintézettől függően kérhetik a munkaszerződését, a külföldi adóhatóság által kiállított jövedelemigazolást, illetve mindezek hivatalos fordítását. A feltételeket tekintve külföldi munkavállalóként is ugyanazon követelményeknek kell megfelelnie, mintha Magyarországon vállalna munkát.

A társszerződő részéről szintén szükséges a jövedelemigazolás. Ez a legtöbb banknál formanyomtatvány, amit igénylés esetén a rendelkezésére tudunk bocsátani. A lakáslízinghez szükséges további dokumentumokról Tanácsadóink készséggel tájékoztatják Önöket a megfelelő lízingkonstrukció kiválasztása után!

A lízingelni kívánt ingatlan értékének meghatározott százaléka nyújtható. A finanszírozás arányát többek között befolyásolja az igénylők jövedelmi helyzete, a lízingelendő ingatlan földrajzi elhelyezkedése, valamint az adott pénzintézet és a vonatkozó jogszabály finanszírozási mértéke. Lakáslízing esetén amennyiben a lízingbevevő nem rendelkezik a szükséges saját erővel, akkor plusz biztosítékként további ingatlant is kérhet a bank.

Ha aktuálissá válik a lakáslízing, kérjük töltsék ki online űrlapunkat, s Szakértőink rövid időn belül személyre szóló lízingajánlatot fognak küldeni Önöknek!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Egy adott banknál lakáslízinget vettem fel. Kérdésem az, hogy a lízing hitel átvihető-e egy másik bankhoz? Ez azért lenne fontos, mert a lakást bővíteni szeretnénk, mert jön a baba, és ebben a bankban nincs rá lehetőség, a bővítésre.
Köszönöm!

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Tenerifen szeretnek lízingre lakást vásárolni. Megoldható-e? Rendelkezem bejelentett munkával. A ház 250 000 euró. A bankok itt most nagyon nehezen adnak hitelt és itt egyenlőre nem létezik lízing vásárlási lehetőség.
Előre is köszönöm.
Tisztelettel: Eszter

Szeretném megtudni, hogy külföldi állampolgár, akinek van állandó lakcíme és munkahelye Magyarországon, lízingelhet-e lakást? A lakás vételára 3 millió forint, használt lakás. Mennyi önerő kell hozzá? És mennyinek kell lenni a nettó bérnek?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Edit.