Lakáslízing építésre?

Üdvözlöm!

Érdeklődni szeretnék, hogy olyan lehetőség létezik-e, és ha igen, milyen formában, hogy valaki építkezni szeretne, és ehhez lízinget vesz igénybe?

Válaszát előre is köszönöm:
Mária

Kedves Mária!

Építkezéshez nem igényelhető lakáslízing. Lízingkonstrukció új és használt lakóingatlan vételárának finanszírozásához igényelhető, valamint meglévő lakástulajdon esetén szabad felhasználású lízing igénylésére van lehetőség. A lakóingatlan mellett ugyancsak lízinggel finanszírozható az ingatlanhoz tartozó garázs, gépkocsi beálló, tároló illetve üzlethelyiség. A lakáslízing jelenleg forint és euró alapon kérhető.

Amennyiben Ön új házat épít, akkor építési hitel felvételére lehet jogosult, melynek fedezeteként elfogadható maga az épülő ház. A jelenleg elérhető építési hitelkonstrukciók között megtalálható mind a piaci kamatozású, mind az állami kamattámogatású építési hitel.

Az államilag támogatott hitel igénylésének jogszabályban rögzített feltételei vannak, melyekről Hiteltanácsadóink készséggel adnak Önnek tájékoztatást. Ez esetben a maximálisan felvehető hitelösszeg Budapesten és megyei jogú városokban 12,5 millió forint, egyéb településeken legfeljebb 10 millió forint lehet. A kölcsön összege azonban egyik esetben sem lehet több a ház várható jövőbeni értékének 80%-ánál. Ez a piaci kamatozású konstrukciókra is vonatkozik. Az építési  hitel folyósítására a saját erő beépítését követően kerül sor, szakaszosan, készültségi foknak megfelelően.

Amennyiben kíváncsi személyre szóló építési hitelajánlatunkra, kérjük, töltse ki online űrlapunkat, s Szakértőink ismertetni fogják az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő építési konstrukciókat!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x