Üdvözletem a Szakértőnek!

Használt lakás vásárlásán gondolkodom. Elegendő lenne egy körülbelül 7 milliós vidéki lakás is, a lényeg az lenne, hogy minél kevesebb legyen a havi törlesztő részlet. Jövedelmem 120 000 forint, három éve dolgozom tanítónőként. Van egy nyolc éves lányom, akit egyedül nevelek. 29 éves vagyok.

Azt szeretném megkérdezni, hogy a lakáshitel, vagy a lízing lenne célszerűbb választás számomra? Egyedülállóként igényelhetném mindkettőt?
Mennyi önerőre lenne szükségem ahhoz, hogy megkaphassam a körülbelül 6-7 milliós összeget? Mit fogadnak el önerőnek a bankok? Megtakarítás esetleg autó?
Kislányom kapcsán milyen kedvezményekre számíthatok?

Köszönöm tájékoztatását.
Dóra

Kedves Dóra!

Lakáslízing és lakáshitel egyaránt igényelhető egyedülállóként. Ha lakáslízinggel vásárolja meg a lakást, akkor az a lízingbeadó bank tulajdonában lesz a teljes lízingdíj megfizetéséig. Ettől függetlenül Önt ugyanazok a jogok megilletik, mint a lakástulajdonost: a lakás bérbe adható, lízingdíj átvállalással eladható, valamint van lehetőség a lízing elő- és végtörlesztésére is. Lakáshitellel történő finanszírozás esetén a vételár kifizetésével egyidejűleg megszerzi a lakás tulajdonjogát.

A jogszabály egyforma finanszírozási korlátot határoz meg mindkét hitelforma esetén, vagyis a lízing- és a hitelösszeg a lakás értékének maximum 80%-a lehet. A ténylegesen felvehető összeget a bankok az adott lakás értéke, területi elhelyezkedése, állapota és a lízingbevevő illetve hitelfelvevő jövedelmi helyzete alapján állapítják meg. Ahhoz, hogy Szakértőink ki tudják számolni mennyi önerőre van szükség a lakás lízingeléséhez illetve hitelezéséhez, fenti információkat kellene megadnia online adatlapunk kitöltésével. Önerőként a készpénzen kívül plusz ingatlanfedezet fogadható el. Megtakarítást és autót saját erőként nem fogadnak el a bankok.

Használt lakás vásárlására vissza nem térítendő támogatás (szocpol, félszocpol) nem igényelhető, így ebből a szempontból mindegy, hogy a lakáslízing vagy a lakáshitel mellett dönt.

A lakáslízinget a bankok piaci kamaton nyújtják, lakáshitel azonban állami kamattámogatással is igénybe vehető. Erről bővebben IDE kattintva olvashat.

A lakáslízing- és lakáshitel konstrukciók aktuális törlesztő részletéről hitelkalkulátorunk segítségével tájékozódhat. Személyre szóló, lízing- és hitelajánlatunkhoz kérjük, küldje el online ajánlatkérését. Díjmentes tájékoztatónk megkönnyítheti a lakáslízing és lakáshitel közötti döntését.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Ingatlan lízing érdekelne.

Ingatlanlízing érdekel. Párommal szeretnénk vidéki kis házat lízingelni. Jelenleg egy budapesti osztatlan közös telek, ikerház, felének a fele a tulajdonunk. Jövedelmünk 460.000 Ft.
Milyen lehetőségünk van? Kb. 10.000.000 Ft-ig szeretnénk házat vásárolni, mennyit kellene havonta fizetni, és hol lehet igényelni az ingatlanlízingelését?

Ingatlanlízing érdekel 8 vagy 9 millió forint között. Havi jövedelmem 90.000-100.000 között. Adóstárs bevonható.

Használt lakást szeretnék lízingelni, hogy ne kelljen albérletben laknom. Segítséget kérnék a folyamat elindításához.