Tisztelt Hitelszakértő!

Azzal a kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy szeretnék vásárolni egy használt lakást. Van lakáskasszás előtakarékosságom, ennek alapján igénybe is vehetném az általuk nyújtott lehetőséget, viszont ennek a kiutalási ideje 3-4 hónapos átfutás. No most ennyi időt nem szeretne várni az eladó a pénzére, inkább eladná másnak aki hamarabb tud fizetni érte. Gondoltam arra, hogy a lakás vételárát (8 millió Ft), kölcsön kérem addig több embertől, hogy az eladó is időben megkapja a pénzét és a lakás is az enyém legyen.

Kérdezném azt, hogy létezik-e valamilyen úgynevezett áthidaló kölcsön pár hónapra, (teszem fel 5-6 hónapra), amelyet vissza tudnék fizetni abban az esetben ha a lakáskasszától esetlegesen megkapom az összeget.

Másik kérdésem, hogy van-e arra lehetőség, hogy ha az eladónak én kifizetem a vételárat, ezt követően az én számlámra utalja a lakáskassza az igényelt összeget, vagy esetlegesen a hitelező banknak, ennyivel is csökkentve a banknak visszafizetendő összeget?

Vagy esetlegesen milyen kedvező hitel konstrukciót tudnának számomra ajánlani egy 8 millió Ft-os lakás megvásárlásához?

Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel.
Imre

Kedves Imre!

A lakáskassza megtakarítás a megtakarítási idő végén nemcsak lakásvásárlásra, hanem egyéb lakáscélra is felhasználható. A megtakarítás például meglévő lakáshitel előtörlesztésére is fordítható. Így nincs akadálya annak, hogy a megtakarítási idő végén az állami támogatással és betéti kamattal növelt összeget Ön a meglévő banki kölcsön csökkentésére fordítsa. Arról, hogy a lakáskassza megtakarításhoz kapcsolódó hiteltermékek milyen célokra igényelhetők - például adott estben a vételár kifizetése után fennálló lakáshitel csökkentésére felhasználható-e - a lakáskassza szakértője tud Önnek pontos felvilágosítást adni.

Használt lakás vásárlásához kedvező forint alapú, állami kamattámogatású és piaci kamatozású lakáshitelek igényelhetők. Ez utóbbi esetben a törlesztő részlet akár 15-20 éves időtartamra is fixálható. A futamidő lejárata előtti elő- és végtörlesztésre valamennyi hitelkonstrukció esetén van lehetőség. Az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő legkedvezőbb lakáshitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat vagy felkeresi a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát. Irodáink elérhetőségét ITT találja.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Cím!
A párom és én szeretnénk házat vásárolni. Nekem a Fundamentánál, neki az Erste Banknál van lakástakarékra. Az lenne a kérdésem, hogy közösen vehetünk házat úgy, hogy a kettőnk lakáskasszáját egy házra használjuk fel, kvázi két hitelt veszünk fel egy házra? Mindketten felhasználnánk a szerződéses összegünket. Egy sajnos nem elég.
Köszönöm.

Kedves Hitelnet Szakértő!
Használt házat szeretnénk venni a párommal. Van egy banknál lakástakarékunk, még évek múlva jár csak le. Azt hallottuk, hogy új lakáskassza nyitása (másik helyen) mellett azonnali hitel is felvehető, és akkor a lakáskasszába történő befizetés a hitel leteltéig abba törlesztődik.
A kérdésem, hogy mennyire éri ez meg, vagy jobb ha egyszerűen egy kereskedelmi banknál veszünk fel lakáshitelt?
Válaszát előre is köszönöm.