Lakáshitelt csak a próbaidő lejárata után lehet felvenni?

Tisztelt Hitelnet!

Két irány érdekelne, az egyik, személyi kölcsönt fel tudok-e venni 2-3 millió Ft-ot?

Bejelentve nettó 120 033 Ft-ra vagyok. Mellette van egy 1 647 000 Ft-os diákhitelem, 10 200 Ft a havi törlesztője. Más egyéb hitel/hitelkártyám nincs. Munkahely váltás miatt gondolom csak a próbaidő lejárta után 1,5 hónap lehetséges, de a két munkahely között csak 2 nap kihagyás volt, tehát van fél évnél hosszabb egybe függő munkaviszonyon.

Másik irány, tehát vagy vagy nem egyszerre a kettő, használt lakás vásárlásra lakáshitel érdekelne, 8-12 millió körül, ezekkel a feltételekkel fel tudok venni lakáshitelt a próbaidő lejárta után? Van valamennyi megtakarításom, viszont nem milliós nagyságrend, így áthidaló kölcsönre gondoltam.

Mik a lehetőségek?

Válaszát előre is köszönöm!
Dávid

Kedves Dávid!

120.000 Ft körüli nettó jövedelemmel úgy, hogy mellette egy diákhitel tartozásból fakadó havi 10.200 Ft-os törlesztési kötelezettsége is van, valószínűleg nem tud felvenni 2-3 millió forint összegű kölcsönt ingatlanfedezet bevonása nélkül. Arról, hogy adott feltételek mellett maximum mekkora összegű személyi kölcsönt kaphat, Szakértőink készséggel tájékoztatják az előzetes hitelbírálat elvégzése után.

Ami a munkaviszony hosszát illeti, a jelenlegi munkahelyen nem lehet próbaidőn, s meg kell lenni legalább a 3 hónapos munkaviszonynak, valamint az aktuális és az előző munkahelyen együttesen meg kell lenni a 6 hónapnak. Mivel a két munkahely között nem volt 30 napnál hosszabb megszakítás, ezért a munkaviszony folyamatosnak számít.

Amennyiben használt lakásvásárlásban gondolkodik, úgy tudni kell, hogy törvényi előírás alapján – megfelelő jövedelemfedezettség esetén – a vásárolandó lakóingatlan forgalmi értékének legfeljebb 80%-a vehető fel hitelként. Ez a finanszírozási arány azonban kisebb is lehet a jövedelmi helyzettől és az ingatlan területi elhelyezkedésétől függően. A hiteligénylésre szintén a próbaidő lejárata után kerülhet sor.

Arról, hogy mekkora összegű lakáshitelt tudna felvenni, Szakértőink szintén személyre szabottan tudják tájékoztatni, de ehhez bővebb információkra is szükség lenne. Javasoljuk, hogy mind a személyi kölcsön, mind a lakásvásárlási hitel igénylésével kapcsolatban töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink elkészítik a díjmentes tájékoztatót. Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézést is díjmentesen vállaljuk!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Próbaidő alatt kérhetek a cégemtől munkáltatói jövedelemigazolást?

Tisztelt Címzett,
Április 6-án kezdtem a jelenlegi munkahelyemen és július 6-án jár le a próbaidőm.
Olyan kérdésem lenne, hogy kaphatok-e hitelt közvetlenül a próbaidőm lejárta után Ha a 3. fizetésem megérkezett, vagy meg kell várnom augusztus 1-jét, hogy 3 teljes hónap teljen el?
Előre is köszönöm a visszajelzésüket!
Üdvözlettel,
Olivér


4
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x