Lakáshitelhez mennyi a minimum őnerő?

Tisztelt Válaszadó!

Mennyi a minimum önerő jelenleg, amit egy lakásvásárlás során be kell mutatni a banknak? Kb. 7 millió forintért vennék egy belvárosi lakást és szeretnék érdeklődni, hogy kaphatunk-e hitelt és mennyi saját pénzzel kell rendelkeznünk ahhoz, hogy meg tudjuk vásárolni a lakást.

Válaszát előre is köszönöm.

Vica

Kedves Vica!

Egy lakásvásárlás során a szükséges minimális önerő jogszabályban van rögzítve. Ennek értelmében legalább a bank által megállapított forgalmi érték 20 %-val saját erőként kell rendelkeznie. Egy 7 millió forintos lakás esetén ezt tehát 1,4 millió forintot jelent. Az adható maximális 80 %-os finanszírozás azonban nem mindegyik pénzintézetnél érhető el. Ahol ez a lehetőség megoldható, ott az adósnak egy erősebb, szigorúbb jövedelemvizsgálatnak kell megfelelnie. Az előzetes azonban már irodánkban megtörténik, és ennek alapján tanácsadóink még az adásvételi előtt meg tudják Önnek mondani, hogy mennyi hitelt kaphat a rendelkezésre álló jövedelem és függvényében. A legkedvezőbb törlesztő részleteket Ön is könnyen és egyszerűen meg tudja tekinteni oldalunkon és amennyiben kitölti ajánlatkérő adatlapunkat, akkor kollégáink a megadott adatok alapján ismertetik Önnel az elérhető legjobb lehetőségeket.
Szolgáltatásunk természetesen teljesen díjmentes, tehát Önnek egy fillérjébe sem kerül a teljes körű tanácsadás és ügyintézés.
További kérdése esetén állunk szíves rendelkezésére.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm.
Barátnőmmel (élettársam) szüleimnél élünk, 20-on évesek vagyunk, és szeretnénk egy saját lakásra hitelt felvenni. Mivel kis faluba akarunk 3 millió Ft elég lenne. Körülbelül 500.000 Ft önerő elég hozzá? Én minimálbérben vagyok, barátnőm meg közmunkán van bejelentve, viszont minimálbérbe lesz egy másik munkahelyen.
Ilyenkor mi a teendő?
Neki is kell valamennyi hónap munkáltatói igazolás az új munkahelyéről?
Mik kellenek egy ilyen hitelhez?
Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Norbert!
3-3,5 millió forint értékű ház vásárlásához 500.000 Ft önerő sajnos nem elegendő. Azt, hogy pontosan mennyi saját erőre lenne szükség, Szakértőink az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudják megmondani, amit az igazolható jövedelmek mellett befolyásol az ingatlan területi elhelyezkedése is.
Lakáshitel igényléséhez legalább 3 hónapos, nem próbaidős munkaviszony szükséges.

Érdeklődni szeretnék, hogy amennyiben lakásvásárláson gondolkodnék maximum 15 millió Ft-ig, mi az a minimum összeg, amit önerőből kell kifizetni? Új vagy felújított lakásban célszerűbb gondolkodni?

Kedves Nikolett!
Ennyi információ alapján sajnos nem tudjuk megmondani mennyi a minimum önerő, mivel a maximálisan felvehető hitel összegét befolyásolja az ingatlan kora, állapota, területi elhelyezkedése és a lakásvásárló jövedelmi helyzete. Ami biztos: a vonatkozó kormányrendelet az ingatlan értékének maximum 80%-áig teszi lehetővé a hitelfelvételt, tehát 20% önerő az alap. Ám a bankok gyakorlatát nézve ennél magasabb az önerő elvárás.
Konkrét számításokat további információk ismeretében tudunk adni, melyet online ajánlatkérő űrlapunk kitöltésével küldhet el!

Tisztelt Szakértő!
Kinéztünk egy kertes családi házat Majosházán, (jó állapotú, összkomfortos), 4 M Ft. Önerőként 1,5 M Ft áll rendelkezésünkre. Elegendő pótfedezet nélkül?
Köszönettel: Éva

Kedves Éva!
Mivel a maximálisan felvehető hitel összegét nemcsak a vásárolandó ház értéke határozza meg, hanem az igénylők jövedelmi helyzete is, ezért ennyi információ alapján sajnos nem tudjuk megmondani, hogy elegendő önerővel rendelkeznek-e a hitelfelvételhez. Ahhoz, hogy pontos választ tudjunk Önöknek adni, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!


6
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x